Worldrally.se

Samarbetspartner

WRC uppdate: Rally Turkey?

Med mindre än två månader, har fortfarande inte ett beslut kommit om det blir något Rally Turkey , varken från WRC promotor eller från arrangören

Rally Turkey som enligt den nya kalendern efter COVID-19 stoppet , skulle köras 24-27 September. Fortfarande är inget dokument publicerat som till exempel  Rally Guide 1 trots att det är mindre än två månader till start. Inför den nya kalendern fick arrangörerna av Turkey rallyt om att flytta rallyt en vecka för att göra plats åt ERC rallyt Ypres Rally som skulle få WRC status. Men varken WRC promotor eller Ypres Rally arrangören har inte fått svar på fråga. Turkish Automobile Sports Federation (TOFSED) vägrar svara på frågor och har ännu inte gett någon kommentar varför beslut dröjer. FIA och WRC promotor förväntade sig ett svar förra veckan.

Anledningen till dröjsmål om beslut är inte coronarelaterat , utan det verkar som det är ekonomiska och politiska skäl som ligger bakom. Turkiet som gjorde comeback i WRC kalender 2018 efter 8 års frånvaro. 2019 vanns rallyt av Sebastien Ogier i Citroen.

Övriga planerade WRC rallyn 2020
Rally Estonia 4-9 September
Är i full gång med planeringen och har publicerat både tidtabell och RG1. Kommer att köras med begränsad publik till 16,000. landet har mycket stränga Corona restriktioner , För Svenskar som tänkt sig till Estland är reglerna karantän efter vistelsen i landet.
Rally Turkey  24-27 September
Mycket stort frågetecken
Ypres Rally 2-4 Oktober
Väntar beslut om Turkiets flytt. Måste få köras detta datum på grund av andra stora sportarrangemang i landet.
ADAC Rallye Deutschland 15-18 Oktober
Kommer att köras utan publik, på grund av dom uteblivna biljett intäkterna så måste arrangörerna vända sig till huvudsponsorn ADAC om mer pengar.
Rally Italia Sardegna 29 oktober till 1 mars
Planeras och i dagsläget inga större problem
Rally Japan 19-22 November
Ekonomiska problem ,och även problem med nytt Corona utbrott i Asien. Reserestriktioner för inresande team o publik. Osäkert om rallyt blir av .