Worldrally.se

Sebastien Ogier i Safari topp

Rally Safari inleddes idag med en så kallad superspecial på 4.84 km . Ogier snabbast. Drama för WM-ledaren Kalle Rovanperä

Fjolårsvinnaren Sebastien Ogier som gör sitt tredje inhopp i Toyota efter att han avslutade som heltidfabriksförare , var snabbast på superspecialen Kasarani 4,84 km som inledde årets Safari Rally . Ogier fick tiden 3,18,8 och leder inför etappen i morgon med 0,6 sekunder före Thierry Neuville , trea Ott Tänak 1,1 efter Ogier. Sebastien Loeb som gör inhopp i M-Sport är på en femte plats 1,8 efter landsmannen Ogier. Loeb som körde Citroen här i Safari 2002 då blev det en femte plats. För VM ledaren Kalle Rovanperä blev det dramatiskt vid första kurvan på superspecialen då han efter punktering fick sladd och hamnade i diket men klarade att få upp bilen tappade dryga 11 sekunder.

Drama för Rovanperä på superspecialen

Oliver Solberg som är tillbaka i Rally 1 klassen för Hyundai är på en niondeplats inför starten imorgon 5,8 efter toppen.

I WRC2 klassen leder Polacken Kajetan Kajetanowicz i sin Skoda Fabia 0,9 före veteranen Martin Prokop i en Ford Fiesta Rally 2.

Imorgon är det dags för etapp 1 som börjar kl 07,00 svensk tid Loldia 19,17 km , för att fortsätta med Geothermal 1 på 11,68 km innan det är dags för rallyts längsta sträcka Kedong 1 31,25 som även avslutar fredagens etapp som SS7.

Du följer hela rallyt på vår live update. Startlistor med mera hittar du på vår sida under Safari Rally.