Skip to content

-”Hela idén är lagomt galen”

Johan Saxne marknadsdirektör BAUHAUS , Glenn Olsson VD Royal Rally of Scandinavia

13-15 Juni körs för andra året Sveriges ERC Rally BAUHAUS Royal Royal Rally of Scandinavia. Rallyt är den tredje av åtta deltävlingar i ERC. Basen blir orten Karlstad som är känd i rallykretsar sedan VM kördes i Värmland. Som i år inleds med ett unikt koncept, där första sträckan och öppningsceremoni sker vid titel sponsorens BAUHAUS varuhus vi köpcentrat välsviken strax utanför Karsltad City. Redan 17,30 på torsdagen 13 juni börjar aktiviterna med line-up av tävlingsbilar, förarintervjuer, autografskrivningar,liveartister och officiell invigning. Själva sträckan som är 2 km startar på grus vid Alsters Herrgård för att sedan växla till asfalt när man kör in på BAUHAUS området.
Iden med en sträcka kring varuhuset kläcktes reda förra året, Vi har tittat på olika alternativ och det slutliga alternativet blev en bana runt varuhuset säger ,VD för rallyt Glenn Olsson, tidigare VD för Svenska VM rallyt .
-”För oss som arrangör har det varit viktigt att få till en riktigt bra rallysträcka, och arena i Karlstad där publiken enkelt och nära kan uppleva rallyt o festen,samtidgt är det nästan overkligt att kunna knyta ihop vårt samarbete med vår titelsponsor på detta sätt och göra varuhuset till en del av tävlingen. säger Glenn Olsson.

-”Att vi som titelsponsor till det svenska EM rallyt får möjligheten att arrangera officiella invigningen och den första sträckan, framför portarna till vårt nyöppnade varuhus i här i Karlstad känns helt magiskt bra, hela idén är precis lagomt galen” Säger BAUHAUS marknadsdirektör Johan Saxne.

Unikt för Royal Rallyt är en så kallad legend klass, där publiken kommer få tidigare förare och äldre rallybilar av olika slag. Klassen är maximerad till 20 ekipage. Legedns kommer köra samtliga sträckor utom BAUHAUS sträckan, Men bilarna kommer att uppvisas på torsdagen vid varuhuset.




Dela

Läs mer

WRC 2 ledaren Rossel byter kartläsare
Fransmannen Yohan Rossel leder ERC 2 champion med 53 poäng,...
Portugal två år till
I samband med helgens Rally Portugal, skrevs nytt tvåårskontrakt mellan...
87 anmälda till Sardinien, Oliver enbart i RC 2.
Rally Portugal avslutades i helgen med Sebastien Ogier som segrare....
60:e seger för Sebastien Ogier
Sebastien Ogier och Vincent Landadis tog hem helgens 57:e upplaga...
Solans på väg mot sin första WRC 2 seger
26 årige spanjoren Jan Solans i en Toyota GR Yaris...
Flodin vann SM premiären på grus i Nyköping
I helgen avgjordes tredje deltävlingen i rally SM , den...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter