Worldrally.se

Sandviken final i förkortat Rally SM

Det skulle vara sex deltävlingar, men dåligt vinterväder i början av året och sedan COVID-19 pandemin , har gjort att en av sex tänkta deltävlingar har körts i 2020 års Rally SM . Rally Vännäs som vanns av Mattias Adielsson. Nu gör man alltså omstart efter sommaren och startar med legendariska Snapphanerallyt i Hässleholm 15 September och avslutar med en grustävling i Sandviken 18-19 september

Precis som alla annan sport tog det tvärstopp i Mars på grund av Corona virusets framfart. Sakta provas det fram att öppna sporten. Efter att två deltävlingar i SM South Swedish Rally och Skillingaryds Skilling 500 som skulle gjort SM debut i år. Nu har promotorn MAS beslutat att årets SM skall avgöras med fyra rallyn på drygt en månad, man börjar med Snapphanerallyt som blir en endagstävling, som blir utan dom kända Garnisonssträckorna, fjorton dagar efter blir det tvådagars rally igen, East Sweden Rally i Linköping 4-5 september och redan 14 dagar senare blir det final i Sandviken Rally Bilmetro 18-19 september. Sandviken blir också sista SM rallyt för promotorn MAS som inte får nytt kontrakt med Svenska Bilsportförbundet, Istället blir det en konstellation med flera parter. Profilen Matthias Ekström med rallyteamet EKS, var en av parterna för att ta över som promotor men så blev inte fallet, som en konsekvens av det så hoppade Ekström av Rally-SM och hans två Skoda Fabia R5 är nu till salu.
Kalender 2020
EC Snapphanerallyt , Hässleholm 15 Augusti
East Sweden Rally Linköping 4-5 September
Rally Bilmetro  Sandviken 18-19 September

2021 Rally SM kommer att starta med en deltävling i Norrbotten , den första SM tävling i trakterna sedan 1983, om man räknar bort SM veckan i Piteå 2016. Huvudorten kommer att bli Boden.
North Rally Norrbottens talesman Per-Åke Nilsson Piteå Motorsällskap säger i ett pressmeddelande:
-SM tävlingen blir en skarp generalrepetion inför eventuellt VM rally i Norrbotten 2022.
5 klubbar kommer att stå för arrangemanget Luleå MS, Piteå MS,Kalix MK, Norrbottens MS, Morjärv MS och Älvsbyns MS.
Datum för SM tävlingen är ännu fastställt.