Worldrally.se

Oliver ser fram emot årets asfaltsdebut

Oliver Solberg gör sin tredje start i år för Hyundai i Croatien

Oliver Solberg som i år delar Hyundais tredje bil med Dani Sordo. Solberg har fått förtroendet i de tre första deltävlingar , Monte Carlo där han fick bryta efter haft problem med avgaser i bilen. I Svenska Rallyt blev det en sjätte plats . Till helgen blir det årspremiär på asfalt för 20 årige Solberg i Rally Croatia , ett rally som är helt nytt för Solberg:
-” Croatia Rally blev ett fantastiskt rally ifjol. Det blir väldigt spännande för mig att åka dit för första gången- det är ett vackert land och jag tror att det kommer att bli ett fantastiskt asfaltsrally, även om jag vet att det är väldigt knepigt. Vägarna har inte mycket grepp, men personligen gillar jag lite halkig asfalt, så det gör mig glad. Mina förväntningar på evenemanget är svåra att sätta upp eftersom jag till skillnad från Neuville o Tänak inte kört tidigare här tidigare. För mig kommer det det att handla om att få mycket erfarenhet och inte så mycket om tempot. Vi ska bara köra och ha kul och se var vi hamnar.”-Säger Solberg

Croatia Rally startar på torsdag 21 april , Första special sträckan på fredags morgonen, Rallyt avslutas på söndag.
Fullständig tidsplan och entry list hittar du https://worldrally.se/rally-croatia/.

Här kan du följa rally på vår live uppdate. Vi kommer även sända live från Shakedown på Facebook.