Worldrally.se

Samarbetspartner

M-Sports teamchef: -Torsdagens shakedown är nog den viktigaste under hela året.

Hela M-sports teamet fick två dagar ledighet efter det Argentinska Rallyt, och då tog 
man en Mountainbike tur runt Argentinas El Condor. Foto: M-sport.

M-Sport teamet med förarna Elfyn Evans och Teemu Suninen är redo inför sjätte deltävlingen i WRC. En deltävling där ett helt nytt land gör premiär, det 32:a sen VM starten Copeg Rally Chile. Den Chilenska fixturen och okända sträckor blir verkligen en utmaning, säger Teamchefen Richard Miilener. Utan att återvända till hemmaverkstaden Cumbria gick man igenom dom båda EcoBoost Ford Fiesta innan transporten till Chile. Efter det Argentinska rallyt för 9 dagar sedan, var det osäkert om man skulle kunna reparera Elfyn Evans Fiesta efter den svåra kraschen mot en sten som kastade forden i luften för att sedan rulla ett varv. Men man lyckades  kunna reparera på plats och Elfyn Evans kan därmed komma till start på torsdag. Det korta uppehållet mellan Argentina o Chile, medgav att hela teamet kunde ta sig en tur omkring i Argentina på en Moutainbike tur.

Det är lite ovanligt att vi bara har två dagar mellan två rallyn, Men det sydamerikanska upplägget mellan två länder har gett oss möjlighet till två dagars ledighet, Den tiden ägnade vi oss åt med en spektakulär moumtainbike tur runt El Condor. Många i teamet får aldrig se landskapet och områdena kring en servicepark. Samtidigt som vi fick umgås under lite lättare förhållanden och bygga upp lagandan inom teamet. säger Richard Millener som fortsätter
När det gäller skadorna på Elfyns Fiesta har mekanikerna gjort ett fantastiskt jobb med tanke på att vi inte hade någon verkstad att  tillgå. Båda bilarna är nu i Chile och ingenjörerna började sin Recce i söndags. Torsdagens shakedown kommer nog att vara den viktigaste under hela säsongen, då den är representativ hur sträckorna kommer att se ut under rallyt. avslutar teamchefen Millener.

Elfyn Evans ser fram emot utmaningen att få skriva helt nya ”pacenots” .

Elfyn Evans

– Det har varit en stor utmaning också att få ordning på min bil efter kraschen i Argentina. Men teamet har gjort ett enormt arbete, och jag vill framföra ett stort tack säger Evans som fortsätter

-Om man tittar på video från Chile så är dom inte så olika hemmasträckorna i Wales, breda med flyt och tekniskt krävande, tror att det kommer att bli ett rättvist rally för alla förarna och kartläsarna.  Innan vi gör reece skall vi umgås med hemmaförarna, bröderna Peder o Alberto Heller, kanske vi kan få lite tips av dom.   

Förutom Elfyn Evans/Scott Martin, Teemu Suninen/Marko Salminen kommer Lorenzo Bertelli/Simone Scattolin till start i WRC klassen och Gus Greensmith/Elliot Edmindsson i WRC2pro klassen för M-sport teamet .

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se