Worldrally.se

Kristofferson testar i Norge

Joham Kristofferson som tidigare meddelat att han kommer till start i Svenska Rallyt med nya VW Polo Gti R5. Inför julhelgen blev det norska i Geilo  tillsammans med kartläsarenStig-Rune Skjaermon som tidigare varit Ole Christians Veiby högerstol.

−Väldigt roligt! Jag har fått ett bra och stabilt intryck av bilen och trivs redan med den, säger Kristoffersson, som för första gången sedan i februari sitter i en rallybil.

Volkswagen Dealer Team BAUHAUS kommer under närmaste månaden att trappa upp satsningen inför Rally Sweden, där Johan Kristoffersson ska mäta krafterna med världseliten i WRC2-klassen. Testet i Geilo var teamets första chans att lära känna bilen närmare.
−Det är bra att pojkarna får komma igång med set-upen och känna på den nya infrastrukturen i teamet, kommenterar stallchefen Tommy Kristoffersson, som också han är mycket nöjd med de första testdagarna.
−Vi har fått testa olika däck, köra på bra vinterunderlag, och även med olika karaktär på vägen. Vi hade höga förväntningar på de här dagarna och utfallet har överträffat alla våra förhoppningar.