Worldrally.se

Kan bli fler specialsträckor i Norge redan 2020

Svenska Rallyt 2018 sträcka Svullrya

Svenska Rallyts avtal med FIA och WRC promotorn löper ut i år. Nya förhandlingar inför ett avtal som skall sträcka sig till 2022, har redan påbörjats och skall vara klart vid årets upplagas målgång på söndag. Ett krav som Svenska Rallyt ställs inför är att man måste hitta nya sträckor. Glenn Olsson VD för Svenska Rallyt AB säger  till Nya Wermlands Tidningen.
Den tävlingstekniska utmaningen ska förnyas. Vi får inte ha samma sträckor i all evighet. Nu har vi kört ganska liknande setup i tre år. 

Inför kravet att viss procent av specialsträckorna skall var nya i stort sett varje år finns planer från Svenska Rallyt organisationen att bygga egna vägar. För att bevara populära sträckan Vargåsen o Colin Crest funderar man på att bygga en väg intill som gör att man kan koppla ihop en bit av Vargåsen och därmed rädda Colin Crest. FIA:s nya krav drabbar inte bara Svenska Rallyt utan det finns rallys som måste byta region eller ort till 2020. För svensk del finns inga planer att flytta från Torsby enlig Glenn Olsson, men däremot finns det tankar att det inte är omöjligt att vi i framtiden får mer specialsträckor i Norge. Förhandlingar med intresserade kommuner på andra sidan gränsen har redan påbörjats. Redan på måndag efter årets upplaga av VM rallyt kommer rallyorganisationen att ta kontakt med markägare runt Torsby och Norge för att se vilka som är intresserade. Skall man bygga nya vägar krävs att man startar redan i mars i år allt skall ju vara på plats i februari nästa år.

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se