Worldrally.se

Samarbetspartner

Ingen Mikkelsen i Portugal

Andreas Mikkelsen får avstå ytterliggare en deltävling Photographer: Helena El MokniWorldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Andreas Mikkelsen får återigen avstå en deltävling. Idag offentliggjorde Hyundai Motorsport att Dani Sordo och Sebastien Loeb kommer att starta i Portugal nästa vecka tillsammans med Thierry Neuville.
Team Chefen Andrea Adamo säger i ett pressmeddelande:
-Detta beslut var inte lätt att fatta. Men vi måste gå vidare som ett team och bli effektivare, Sebastien Loeb och Dani Sordo visade i Chile att de har fått en bra känsla för bilen på grusunderlag. Vi tror  därför att dom båda kan öka våra chanser att plocka poäng i Portugal. Vi har svårt att hitta tillbaka till Andreas tilltro för bilen, men vi är säkra på att han kommer tillbaka med stark tilltro till Sardinien, på samma sätt som han kunde i Argentina. När man tittar på vår uppställning  och analyserar resultaten från Chile, är det nödvändigt att fatta snabba beslut.

Andreas Mikkelsen med kartläsaren Anders Jaeger , som inför årets säsong skrivit kontrakt för alla 14 deltävlingar, har fått avstå Tour De Corse för Dani Sordo och får nu  även avstå Portugal  , Fjolåret slutade med en 16:e plats efter att ha brutit en etapp och startat om enligt superrally.

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se