Worldrally.se

Hektisk tid för Svenska Rallyts VD.

VD Glenn Olsson  för Svenska Rallyt sedan 8 år tillbaka, har fått kämpa rejält dom senaste månaderna . Dåligt med snö under rallyt i Februari, svikande publikunderlag, miljonförlust och krav från FIA om att Sverige måste prestera ett snörally.

Förra veckan kom besked från kommunerna och ägarbolaget UVÅN att man skjuter till 2 miljoner och i helgen blev det spikat att man kommer finnas med som WRC arrangörer även 2021, Visserligen har man kontrakt fram till 2022 trots att FIA och WRC promotorn vill dra ner antal deltävlingar från 14 till 10 eller max 12 och speciellt eftersom legendariska Rally GB än så länge är utanför kalendern för nästa år. Ett bevis på att Svenska Rallyt, som körts sedan 1950 (midnattsolsrallyt med målgång i Kiruna), är en viktig rallytävling inte enbart för Svenskarna utan även internationellt.
Kravet på att rallyt måste ha snö, har gjort att Glenn och hans medarbetare har börjat leta alternativ inför 2022, trots semester o sommar, jobbas det för fullt hos Svenska Rallyt AB. I veckan kommer man att besöka Östersund , Luleå och Umeå som visat intresse att vara huvud ort för rallyt från och med 2022, Men till Värmlands Folkblad säger Glenn Olsson att man även tittar på möjligheterna att utöka samarbetet med Dalarna. Med den möjligheten kanske anrika Svenska VM rallyt blir kvar till viss del i Värmland som var startpunkten 1951.