Worldrally.se

Fourmaux och Solberg hjälper översvämningsoffer i Belgien

Efter översvämningskatastrofen i Belgien som skördade offer och många blev hemlösa, Startar M-Sports Adrien Fourmaux en crowdfunding-kampanj. Där insamlade medlen går till Belgiska Röda Korset för att hjälpa de drabbade i Belgien.

Regioner i Belgien och Tyskland drabbades förra månaden av en av dom kraftigaste översvämningar i ländernas Historia. Drygt 200 personer omkom, Byar blev totalförstörda och tusentals blev hemlösa. Upprustningen beräknas kosta flera miljarder euro. M-Sports Adrien Fourmaux som bor intill den Belgiska gränsen vill hjälpa de drabbade i landet och startade i veckan en så kallad crowdfunding kampanj och uppmanade övriga WRC förare att stödja kampanjen . En vädjan som Oliver Solberg hakade på och erbjuder ett par av sina körhandskar och keps till utvald person som stödjer kampanjen. Adrien Fourmaux bjöd på en åktur i sin M-Sport Fiesta för några av de hjälparbetarna i upprustningsarbetet.

Nästa vecka 12-15 Augusti körs körs för första gången det Belgiska Rally Ypres som WRC event , som har fått ändra på bland annat söndagens etapp på grund av översvämnings konsekvenserna.