Worldrally.se

FIA Junior WRC tror på fullt Championship

Rally Finland skulle bli tredje deltävlingen i årets Junior mästerskap, men som nu fått ställa in på grund av Corona. Hittills har man kört en deltävling, Rally Sweden. Det Italienska rallyt som skulle körts enligt planerna nu i helgen 4-7 Juni, har ju som bekant skjutits  upp för att köras i oktober preliminärt.

Det blev ett kämpigt  år för JWRC, först hoppade Chile av, ett rally som Juniorna såg fram emot och skulle bli den första deltävlingen i Sydamerika för Juniorerna, sen kom Corona krisen och det Italienska Rallyt som skulle varit deltävling nr 2 har skjutits upp för att preliminärt köras i oktober och idag kom beskedet att den populära Finska deltävlingen ställs in. FIA JWRC Manager Maciej Woda säger i ett pressmeddelande:

– Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja JWRC 2020. Redan nu har vi börjat prata med både kvarvarande rallyorganisationer och WRC promotor, för att se vad vi kan göra och vilka rallyn som kan bli aktuella för Juniorernas eget mästerskap. För närvarande kan vi inte säga mer. Under rådande omständigheter kan vi  inte presentera några detaljer , hur många deltävlingar det kan bli, då vi inte vet hur resterande av kalendern 2020 kommer att se ut. Innan vi går vidare vill jag försäkra mig att JWRC kommer ske säkert utifrån Corona pandemin.

Så här ser kalendern ut idag för JWRC 2020.
Rally Sweden   Körd  Segrare  Tom Kristensson/Joakim Sjöberg
Ralli Italia  Sardegna  Uppskjuten
Neste Rally Finland inställd
ADAC Rally Deutschland  15-18 Oktober 
Wales Rally GB  29 oktober-1 November

 

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se