Worldrally.se

Andreas Mikkelsen och Petter Solberg gör Pirelli debut i Sardinien

Däcktillverkaren Pirelli som från 2021 är officiel däckleverantör för WRC. Pirellis senaste generationens rally Däck Scorpion KX WRC gör debut i Rally Sardinens den 8-11 Oktober .

I samband med rallyts shakedown den 8 oktober kommer Andreas Mikkelsen att ge journalister möjlighet att åka med på den 3,79 kilometer långa shakedown Olmedo i en Citroen C3 WRC med det nya däcket Scorpion KX WRC.  Tre dagar senare kommer Petter Solberg köra Wolf Power Stage sträckan 6,89 kilometer, med Andreas Mikkelsen som kartläsare i den svarta Citroen C3 WRC med Pirelli dekalen på sidan . Solberg o Mikkelsen kommer att vara först ut på Power Stage sträckan för att visa upp det nya rallydäcket innan den riktiga starten.  Solberg som senast 2011 tävlade i en Citroen och som vunnit i Sardinien 2004. Pirellis rallychef Terenzio Testoni  tycker det är härligt se Petter Solberg i action och säger:
-Självklart är detta inte en seriös tävlingsdebut, vi ville bara ta chansen att visa upp det nya Pirelli däcket på vår hemmaplan för media o fans. Det är härligt att se Petter tillbaka, med oss för Power Stage, men kanske mindre kul för Andreas Mikkelsen i högerstolen!.