Amerikanska Rallymästerskapen gör omstart

2019WRC
Subaru Motorsport USA

Idag meddelade Amerikanska Rallyorganisationen ARA att man gör omstart i rallymästerskpet den 18 Juli. Som alla andra mästerskap har det Amerikanska varit stoppat på grund av COVID-19, en tävling han man köra, Snodrift rally den  24 januari innan man tvingades stoppa mästerskapet.

Nu gör man  omstart i dom Amerikanska Mästerskapen efter Corona stoppet med Southern Ohio Forest Rally den 18 Juli. Man fortsätter sedan med 5 deltävlingar innan finalen Olympus Rally den 14 November, ett rally som vanns av Oliver Solberg 2019. Solberg som 2019 fick kontrakt med amerikanska Subaru Motorsport för deltagande i Amerikanska mästerskapen slutade på en tredje plats totalt efter 3 segrar, en femte plats och niondeplats.
Kalender 2020
Southern Ohio Forest Rally 18 July
Ojibwe Forest rally 28-30 Augusti
STPR  18-19 September
Show-Me Rally  2-3Oktober
LSPR  16-17 Oktober
Olympus Rally 14 November

Next Post

Rally Finland i fara

Problemen för WRC rallyarrangörerna fortsätter i Covid 19 spåren. Rally Argentina och Rally Italia Sardegna har skjutits upp. Safari Rallyt som skulle göra comeback i år har fått lämna återbud.  Neste Rally Finland med utsatt datum 6-9 Augusti är i fara. För att en världsmästare skall kunna koras så krävs […]