Skip to content

Fourmaux framtid i M-sport osäker

Adrien Fourmaux framtid som Rally 1 förare i M-Sport diskuteras . Beslut väntas komma inom en vecka.

Efter våldsam krasch i Monte Carlo och även en kraftig krasch i helgens Rally Croatia , det blev även två kraftiga avåkningar även ifjol Rally Ypres och Monza för fransmannen. Nu ifrågasätts fransmannens medverkan i M-Sport allt mer efter 0 poäng i VM tabellen efter tre körda deltävlingar. M-Sports chef Malcolm Wilson och Teamchefen Richard Millener kommer att under veckan diskutera Fourmaux medverkan. rapporterar Dirtfish .
-”Vi har lite saker att diskutera och beslut som ska fattas. Adrien har kört av vägen alldeles för många gånger , alldeles för många gånger” säger teamchefen Millener till Dirtfish.
M-Sport överväger att återta anmälan för Fourmaux i nästa del tävlingen Rally Portugal 19-21 Maj. Enligt uppgifter kommer ett beslut inom en vecka .
-# Vi funderar på det här i veckan, vi har anmält Adrien till Portugal och visst är det möjligt att han kör där också, men vi har också ett stort antal alternativ säger Millener och fortsätter: vi kan fortsätta som om ingenting hade hänt och låta honom köra i Portugal eller besluta oss för att han inte kör en Rally 1 bil längre.Svaret på frågan ligger förmodligen någonstans mitt emellan.” avslutar Richard Millener.
Enligt Millener är hela teamet frusterad , efter kraschen i Monte Carlo var Adrien på M-Sport verkstaden och hjälpte till att få bilen klar , Men det kan inte godtas som ursäkt varje gång enligt Millener.

Om inte Fourmaux kommer till start i Portugal, ligger väl styrning till Jari Huttunen närmast, Jari som redan tillhör teamet och kör idag i M-Sports WRC2 klass.

Dela

Läs mer

Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter