Skip to content

Hyundai med Oliver o Tänak redo för snövägar

// Worldwide Copyright: McKlein

I Monte Carlo fick han bryta efter fått avgaser i bilen . Nu är han redo för sitt favorit underlag.

Oliver hade hoppats få göra sin rally Sweden debut i WRC klassen på hemmaplanen runt Torsby och går in med blandande känslor
-” Du har vuxit upp med Vargåsen och Colin Crest och sett fram emot att köra där någon gång i livet. Men nu är det som det är och Umeå har fantastiska förhållanden och framför allt mycket snö och ett underlag som jag trivs och älskar att köra på ”säger han. Debuten i Monte Carlo slutade på sjukhus för honom och co drivern Eliott Edmondsson. Avgas-och bränslerök sipprade in i bilen och duon tvingades till slut bryta premiären i årets WRC.
-Jag tror att det kommer att gå fort på vissa ställen där vi kan komma upp i topphastigheter på över 200 km/h. Men det finns också kluriga partier att manövrera sig igenom. Det är varierande avstånd och bra körning vi har se fram emot. Power Stage Sarsjöliden är min favorit säger Solberg.

Teamkamraten Ott Tänak har haft det jobbigt i teamet under slutet av förra året och årets första deltävling Monte Carlo blev heller inte lyckat för Estländaren. Snö rallyt kommer att ha en stor betydelse för Tänak och stämmer allt för honom kan det bli en pallplats .
Thierry Neuville förste förare i Hyundai teamet blev den enda Hyundai förare som kom i mål i Monte Carlo med Rally 1 Hybrid Hyundai. Neuville tror att det kommer ett bli ett tufft rally men hoppas på ett bra resultat.

Dela

Läs mer

Mille Johansson redo för Rally Islas Canarias
Efter sin tredje plats i Ungern, är det dags föra...
Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...
Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter