Skip to content

Mille Johansson redo för Rally Islas Canarias

Efter sin tredje plats i Ungern, är det dags föra andra deltävlingen i ERC4 J för Mille Johansson och kartläsaren Johan Grönvall, asfaltspremiären Rally islas Canarias. Trots två punkteringar och 9 minuetrs tapp i Ungern. lyckades man klättra och tog imponerande en tredje plats .
-”tankarna inför helgen är att fortsätta bygga fart på asfalten. Vi kommer köra smart och plocka poäng i mästerskapet. Det ska bli kul att få köra asfalt igen, sist var för ett halvår sedan, och det har sin charm. Det känns som att vi fått till en bra setup på bilen och vi är redo att ta oss an andra deltävlingen i Junior EM, ” säger Mille Johansson .
Sedan Ungern har Mille och Johan kört flera tester på asfalt i sin Opel Carso Rally 4 för att så långt som möjligt förbereeda sig på Kanarierörnas knixiga vägar.
Det kommer bli en utmaning säger kartläsaren Johan Grönvall
-”Jag kan säga att det är rätt många tankar som snurrar inför den här helgen. Efter att ha sett sträckorna under reken kan jag bara konstatera att det kommer bli ett riktigt tufft jobb med mycket arbete för att nå pallen, säger Johan.
I Junior EM , kör samtliga deltagare tvåhjulsdrivna bilar med däck från Hankook. 14 ekipage i klassen kommer till start i helgen .Förutom Mille och Johan ,kommer Calle Carlberg med Norske kartläsaren Jorgen Eriksen i en Opel Corsa Rally 4 och Rally Ungern segraren Max Mcrae till start.

Rally Islas Canaris start ikväll (Torsdag) med en kort specialsträcka på 1,80 km, för att fortsätta på med 3 sträckor på 95,50 km som körs två gånger på fredagen . Lördagens avslutande etapp av rallyt körs 3 sträckor två gånger med bland annat rallyts längsta sträcka Moya-Vallesco 27,70 km som SS9 och SS12. Power Stage sträckan San Mateo-Valsequillo 11,50 km avslutar kl 17.05 på lördagskvällen

Dela

Läs mer

Portugal två år till
I samband med helgens Rally Portugal, skrevs nytt tvåårskontrakt mellan...
87 anmälda till Sardinien, Oliver enbart i RC 2.
Rally Portugal avslutades i helgen med Sebastien Ogier som segrare....
60:e seger för Sebastien Ogier
Sebastien Ogier och Vincent Landadis tog hem helgens 57:e upplaga...
Solans på väg mot sin första WRC 2 seger
26 årige spanjoren Jan Solans i en Toyota GR Yaris...
Flodin vann SM premiären på grus i Nyköping
I helgen avgjordes tredje deltävlingen i rally SM , den...
Sebastien Ogier på väg mot sin sjätte Portugal seger
Sebastien Ogier leder Rally Portugal med 11,9 sekunder över Ott...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter