Skip to content

Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally

230706 Rally ERC dag 2 Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Med två månader kvar till den andra upplagan av det svenska EM Rallyt BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia , har nu anmälan öppnats. Rallyt med i Karlstad körs den 13-15 Juni. Ett stort antal svenska, norska och finska förare väntas till sommarens rallyfest. Bland annat har de svenska juniorerna Calle Carlberg och Mille Johansson presenterat sina satsningar i Junior-EM, medan de norska storförarna Mads Østberg och Frank Tore Larsen också återvänder till Sverige i juni. Fler starka lokala namn kommer presenteras löpande under våren.

Rally Legends var under fjolåret en publiksuccé , med hela familjen Solberg på startlinjen i olika bilar. I år utvecklar man konceptet och det kommer bli tre olika klasser, Uppvisningsklass, Appendix k 2WD och Appendix K 4WD , där de tävlande kommer köra samtliga sträckor fredag o lördag.

VD Glenn Olsson ser fram emot andra upplagan.
-”“Vi ser verkligen fram emot andra upplagan av nya EM-rallyt i Värmland, då intresset att delta i ERC verkar öka både internationellt och nationellt. Vår satsning på Rally Legends kommer ge fin underhållning för publiken och öppnar möjligheten för fler lyckliga förare att uppleva våra vägar och publikfesten runt omkring,” säger Glenn Olsson,

Tävlingsledaren Stig Rune Kjernsli gläds åt att man fått en deltävling av M-Sport Fiesta Rally 3 Trophy till Bauhaus Royal Rally:
“När vi nu ser på startfältet i helgens första ERC-tävling i Ungern, ser jag verkligen fram mot vår tävling. Intresset för ERC är ökade, och med upp till 15  förare som kan vinna tävlingen kommer det att bli en hård kamp i Värmlandsskogarna. Kul är att vi i år också har fått M-Sport Fiesta Rally3 Trophy till vår tävling,” säger Stig Rune Kjernsli,

Dela

Läs mer

Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...
Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter