Skip to content

Calle Carlberg fabriksförare i ERC junior

23 årige Calle Carlberg från Jönköping , har under de två senaste åren tävlat i ADAC Opel Electric rally cup , kliver nu upp i en internationell karriär, när han blir fabriksförare för Opel i ERC:s junior klass. Calle kommer tillsammans norske kartläsaren Jorgen Eriksen köra Opel Corsa Rally4 i samtliga sex ERC Juniordeltävlingar, där bland annat svenska EM deltävlingen Royal Rally Of Scandinavia ingår 13-15 Juni. Förutom Calle kommer tysken Timo Schulz att ingå i ADAC Opel Junior team. Första start blir om 3 veckor i samband ERC första deltävling för säsongen Rally Hungary . Carlberg som 2023 blev ADAC Opel e-rally Cup och Junior/ADAC Opel e-rally Cup mästare säger i ett pressmeddelande
-”Att kunna kalla mig för en fabriksförare och representant för en biltillverkare som Opel är en barndomsdröm som går i uppfyllelse och gör mig oerhört stolt”, säger Carlberg. ”De senaste två åren i ADAC Opel Electric Rally Cup var en perfekt förberedelse och även en mätare på var jag står som förare. Jag kan knappt vänta på att få sätta mig i Corsa Rally4 och börja JERC-äventyret med ADAC Opel Rally Junior Team. Med tanke på min tidigare erfarenhet av grus och den värdefulla utvecklingen på asfalt under de senaste två åren hoppas jag kunna tävla om JERC-titeln 2024. Även om jag är medveten om den extremt höga standarden i Junior European Championship, kan det bara finnas ett mål för mig.” säger Calle .

Fem nya rallyn i 2024 års JERC-kalender
2024 års Junior ERC-kalender, som återigen består av sex rallyn, utlovar också massor av spänning. Endast ett evenemang, Royal Rally of Scandinavia runt Karlstad i Sverige, kördes av den europeiska junioreliten redan förra året. Rally Hungary fanns redan med i kalendern 2023, men har flyttats från Nyíregyháza till Veszprém, inte långt från Balatonsjön, och kommer att köras på asfalt istället för grus. Rally Islas Canarias på Gran Canaria är ett av de traditionella evenemangen i European Rally Championship, men var inte en del av JERC förra året. ERC-rallyn har tidigare också körts i Estland, men grusspektaklet runt Tartu är också obekant terräng för juniorerna. Rali Ceredigion, ett asfaltrally i Aberystwyth-regionen på Wales nordvästra kust, är helt nytt för European Rally Championship. Och säsongsfinalen, Rally Silesia runt den polska staden Katowice nära den tjeckiska gränsen, finns också med i JERC-kalendern för första gången.

12.-14.04. Rally Hungary, Veszprém/Ungern (asfalt)

02.-04.05. Rally Islas Canarias, Las Palmas/Spanien (asfalt)

13.-15.06. Royal Rally of Scandinavia, Karlstad/Sverige (grus)

05.-07.07. Rally Estonia, Tartu/Estland (grus)

30.08.-01.09. Rali Ceredigion, Aberystwyth/Wales (asfalt)

11.-13.10. Rally Silesia, Katowice/Polen (asfalt)

Dela

Läs mer

Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter