Skip to content

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall

18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall från Arvika, imponerande i helgens Svenska Rallyts JWRC klass. I parets allra första start i en i en Ford Fiesta Rally 3 , lyckades man total segra i Junior VM klassen med en marginal på över 48 sekunder till Estländaren Romet Jürgensson. JWRC klassen som i år har rekordmånga deltagare 19 stycken.
Mille tog sin första sträckseger redan på fredagens första sträcka som följdes med SS seger på SS4 och SS6 där han övertog ledningen från Estländaren Jürgensson med 1 sekunder, en ny sträckseger på SS7 för Mille och ledningen utökades till dryga 22 sekunder , efter ytteliggare 4 sträcksegrar blev segeremarginalen 48,9 sekunder.

För Mille och Johan var planerna att köra enbart Svenska deltävlingen, för att fokusera på ERC Junior under året, och man har i nuläget ingen budget för fortsättning i JVM, men efter segern har möjligheter för fortsättning öppnats. I ett pressmeddelande säger Mille:
-”Jag trodde inte att jag skulle vara snabbast, men känslan har varit fantastisk hela helgen, bara några små misstag som gjorde att vi tappade lite tid, men vi har tagit tillbaka det och haft en stark fart hela helgen. För tillfället har vi inte budget för att fortsätta men vi jobbar på en lösning”. säger en glad Mille Johansson.

JWRC kör fem deltävlingar under 2024 , Crotaien 18-21 April, Sardinien 30 Maj-2 Juni, Finland 1 -4 Augusti och final i Acropolisrally 5-8 september .

Senast det blev en svensk vinnare i hemma VM junior klass var 2020 genom Tom Kristensson. Fem svenska förare har tagit Juniormästartiteln
Tom kristensson 2020
Emil Bergkvist 2018
Pontus Tidemand 2013
P-G Andersson 2007 och 2004
Patrik Sandell 2006

Dela

Läs mer

Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter