Skip to content

Rally Sweden 2024 Succé

Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen bjöd fredagen på uruselt väder med kraftigt snöfall som ställde till det både förare och publiken som ville ut på sträckorna, lördagen bjöd på vinterväder, avslutningsdagen bjöd på solsken och centralorten Umeå lyste i en riktig vinterskrud. Både Prins Carl-Philip och statsministern Ulf Kristensson fick en åktur av Toyotas teamchef Jari-Matti Latvala.

WRC promotorns eventdirektör Simon Larkin är supernöjd och sa i en intervju i lokaltidningen Folkbladet att detta slår Rally Finland., och ser fram emot tre år till Umeå. Det var inte bara Carl-Philip och stadsministern som var på besök utan en del andra VM medaljörer som till ex slalomstjärnan Anja Pärhson.

Tävlingsmässigt blev det succé. Esapecka Lappi tog sin första seger sedan Rally Finland 2027, Adrien Fourmaux tog sin första podium plats i karriären, och för första gången på länge fanns alla tre fabriks teamen Hyundai, Toyota och M-Sport representerade på podium. Två svenska klassegrar Oliver Solberg i WRC 2 tog sin andra raka seger i rallyt och femte plats totalt, Mille Johansson i JWRC, Mille som gör första start i Ford Fiesta Rally 3 och JWRC. För tredje svensken i startfältet Isak Reiersen blev det en lyckad start i sin första WRC2 tävling med en åttonde plats.

Trots Rally Sweden höjde biljettpriset rejält inför året så preliminärt kommer man slå publikrekord sedan tävlingen flyttats till Umeå.

Dela

Läs mer

Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter