Skip to content

JWRC hyllar Craig Breen med ett instiftat pris.

Den tidigare FIA Junior WRC-mästaren och trogna supportern av gräsrotsrally Craig Breen kommer att hedras av Junior WRC-mästerskapet den här säsongen, med tillkännagivandet av Craig Breen Spirit of Rallying Award. Craig Breen Spirit of Rallying Award tillkännagavs idag (13 februari) inför öppningsrundan av 2024 FIA Junior WRC-säsongen, som äger rum i helgen på de snötäckta vägarna i Sverige, och vinnaren kommer att väljas från 2024 års juniorfält, som står på rekordbrytande 19 deltagare för denna öppningsrunda. Priset kommer att tilldelas den förare som under säsongens gång bäst förkroppsligar Breens finaste egenskaper: en vilja att övervinna motgångar, en orubblig beslutsamhet att ta sig an varje hinder för att slutföra varje rally och ett utåtriktat positivt beteende i sina interaktioner med medtävlare, marshals och volontärer, media och deras ingenjörer och mekaniker.
Utmärkelsen är en lämplig ära för irländaren Breen, som var allmänt älskad för sin inställning att aldrig ge upp. Det var denna inställning som gjorde att han tog hem titeln 2011, när han kämpade ända till sista etappen i Storbritannien för att vinna över Estlands Egon Kaur.
Efter sin mästerskapsvinnande juniorkarriär fortsatte Breen att tävla på elitnivå i rally för tillverkare som Citroën, Hyundai och M-Sport Ford, och tog totalt nio pallplatser i toppskiktet.

Breen omkom tragiskt den 13 april 2023 vid 33 års ålder och lämnade ett stort tomrum efter sig i den sport som hans liv hade kretsat kring sedan barndomen.

Maciej Woda, VD för M-Sport Polen och ansvarig för Junior WRC, sa: ”Craig har lämnat ett otroligt avtryck på Junior WRC, först som tävlande och senare som mentor. Han tog sig alltid tid att ge råd och stöd till vår nästa generation av stjärnor.
”Han har också en otroligt speciell plats i mitt eget minne, som den första mästaren efter att serien började drivas av M-Sport Poland. Det är viktigt att vi uppmärksammar hans otroliga inverkan på mästerskapet, och vi anser att det här priset på bästa sätt hedrar hans arv.” säger Maciej Woda

Pristagaren kommer att utses av en oberoende jury och tillkännages efter den femte och sista deltävlingen i 2024 års Junior WRC-serie, som kommer att äga rum i EKO Acropolis Rally Greece den 5-8 september.

Dela

Läs mer

-”Hela idén är lagomt galen”
13-15 Juni körs för andra året Sveriges ERC Rally BAUHAUS...
Toyota satsar på femte raka segern
För första gången under säsongen 2024 kommer teamet att kunna...
Svensk rally historia skrevs i Rally Islas
För första gången i nuvarande form av ERC4 Junior, skrev...
Mille Johansson segrade i Rally Islas
Vilken inledning av internationella karriären för 19 åriga Mille Johansson...
Mille Johansson och Calle Carlberg dominerar i Las Palmas
Efter tio körda sträckor av asfaltsrallyt i ERC Rally Islas...
Dubbelt svenskt i Rally Islas ERC4J efter dag 1
Det är dubbelt svenskt i Rally Islas ERC4 Junior klass...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter