Skip to content

Hyundai bekräftar Ott Tänaks övergång

Ott Tänak hoppade av Hyundai teamet ifjol, ett år tidigare än kontraktet löpt ut. I år blev det ett års kontrakt med M-Sport. Idag bekräftade Hyundai Motorsport att man skrivit nytt kontrakt med Tänak. Thierry Neuville har ett år kvar på sitt tre åriga kontrakt och blir teamkollega med 2019 års världsmästare Ott Tänak som vanligt följer vapendragaren Martin Järveoja med.

Ott Tänak säger i pressmeddelande

”Jag är glad över att åter ansluta mig till Hyundai Motorsport från och med WRC-säsongen 2024. Sedan våra vägar skildes åt för exakt ett år sedan har teamet arbetat mycket hårt med den nya tekniska strukturen. Hyundai Motorsport har en tydlig vision och målsättning för den närmaste framtiden, och det är något som övertygade mig om att ansluta mig till oss igen. Jag ser också fram emot att arbeta med Cyril Abiteboul och François-Xavier Demaison, eftersom deras erfarenhet och kunskap inom motorsport definitivt är en stor fördel för hela teamet. Vårt mål i detta nya kapitel är inget mindre än att vinna alla tre titlarna, och med teamets nya struktur har vi alla verktyg som behövs för att uppnå det. Game on!”

Hur det blir med Esapekka Lappi och Teemu Suninen fortsättning är ännu inte klart, ej heller med Dani Sordo. Tidigare har Hyundai bekräftat att man kommer satsa på 4 Rally 1 nästa år.

Dela

Läs mer

Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter