Skip to content

M-sport kommer med sex förare till Grekland

Ott Tänak, Pierre-Louis Loubet och hemmaföraren Jourdan Serderidis kommer till start i M-Sport Ford Puma Rally 1 Hybrid. Ott Tänak blev tvåa i Acropolis ifjol då för Hyundai som tog en trippel, Ott som haft en jobbig inledning i sitt första år med Puman, har bara en seger i år hittills Svenska Rallyt och en pallplats Rally Croatia.

”Det har varit skönt att ha några veckors träningsledigt och få ett friskt sinne inför de fyra sista tävlingarna. Grekland kommer bli tufft för oss och även bilen, men jag ser fram emot att köra där, Vi kommer att ge allt för att avsluta året på ett bra sätt” -säger Ott Tänak .
Pierre-Louis Loubet gjorde en av sina bästa prestationer i förra årets Grekiska Rally och var med o kämpade om ledningen första dagen tillsammans med Sebastien Loeb även han i en Ford Puma. Loubet slutade på en fjärde plats och blev M-Sportförare.

Förutom de tre rally1 förarna kommer två till start för M-sport WRC2 team Adrien Fourmaux och Gregoire Munster och Fjolårets JWRC vinnare Robert Virves som för sin JWRC vinst har full support från M-Sport.

Teamchefen Richard Millener ser fram emot Grekland.
-”De senaste veckorna har gett alla möjligheten att ta en paus och tanka sig själva, något vi alla behövde! Vi går in i den senare delen av säsongen för att uppnå bästa möjliga resultat under de fyra sista deltävlingarna. Grekland har ofta tjänat oss väl, det är det mest framgångsrika rally med åtta segrar genom åren. Ott har haft bra sträckrekord här nyligen och naturligtvis minns vi alla Pierre-Louis prestation när han var i ledningen i ett wrc rally för första gången och tog många sträcksegrar. Det råder ingen tvekan om att vi har en enorm uppgift framför oss, att ha sex bilar totalt är ingen liten bedrift och hela teamet kommer känna pressen att driva på för de resultat vi vet att vi kan få. Det är alltid en riktig utmaning att kämpa mot värmen både inuti bilarna och på serviceområdet, men vi är väl förberedda och hoppas kunna göra en stark comeback efter ett par jobbiga rallyn.– Säger Millener

Som vanligt börjar rallyt på torsdagen i huvudstaden Aten och Olympiastadion följt av en helt ny superspecial kring strandpromenaden i Aten. Därifrån drar rallyt västerut till Loutraki som fungerar som ett nav för fredagens etapp två etapper, innan man drar norrut till Lamia som är centra för rallyt för lördag o söndag. Lördagen blir rallyt längsta dag med 70,76 SS kilometer.
I fjol blev det trippel för Hyundai genom Neuville, Tänak och Sordo på tredje plats. Pierre-Louis Loubet och Craig Breen på fjärde plats respektive femte plats, båda i Ford Puma för M-Sport. Bästa Toyota förare var Takamoto Katsuta på en sjätte plats, Kalle Rovanperä på en femtonde plats.

Dela

Läs mer

Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter