Skip to content

Rovanperä i topp

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Kalle Rovanperä leder rally Finland efter fem körda sträckor med 3,9 sekunder före teamkamraten Elfyn Evans och Hyundais Thierry Neuville tre +12,3 sekunder. Det blev en dramatisk inledning av finska VM rallyt, Ott Tänak fick tekniska problem redan dagens första sträcka och fick bryta dagens även M sports andre förare Pierre-Louis Loubet fick bryta på samma sträcka efter fått en sladd och träffat en sten med stötdämpare krasch som följt. Ett regnväder på SS5 gjorde sträckan ”såphal” vilket drabbade Esapecka Lappi som hade 0,3 sekunder upp till tredje platsen och Neuville inför SS5, åkte av och träffade ett träd på SS5 både EP och Janne är ok men stora skador på bilen så det är inte bestämt omstart för Lappi imorgon. Toyotas teamchef Jari-Matti Latvala som kör i rallyt och gör sin 210:e WRC start är på en sjätte plats 47,6 efter Rovanperä

I WRC 2 klassen är det trippel finskt i topp. Sami Pajari leder med 0,6 sekunder före Jari Huttunen som har Emil Lindholm 3,3 sekunder bakom sig. Oliver Solberg som inte är nominerade WRC2 klassen utan enbart i RC2 tog två sträcksegrar på raken och leder RC2 med 3,0 sekunder före Pajari .

SS4 fick stoppas efter att Kristian Nieminen/Valteri Nieminen i en Ford Fiesta Rally 3 kört , Båda två förda till sjukhus .

fem sträckor återstår av dagens etapp som avslutas Harju 2 3,48 km inne i Jyväskylä .

Dela

Läs mer

Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter