Skip to content

Kalle Rovanperä på väg mot sin tionde WRC seger

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Kalle Rovanperä tog sin allra första WRC seger här i Rally Estonia 2021 och följde upp det med seger 2022, Nu ser det att bli en tredje Estonia seger, och finländarens 10 WRC seger totalt. Återstår fyra sträckor visserligen men det skall mycket till att han tappar sin 34 sekunders ledning till Thierry Neuville som är tvåa. Rovanperä har totalt dominerat dagens etapp med att vinna samtliga nio sträckor idag och har tagit 11 sträcksegrar av totalt 17. Esapekka Lappi på en tredje plats har en tuff kamp om sista pallplatsen med Toyotas Elfyn Evans inför morgondagen skiljer det 7,3 sekunder mellan de båda. Teemu Suninen har imponerat hela helgen i sin Hyundai Rally 1 första start och är på en femte plats 44 sekunder före bästa M-Sport Pierre-Louis Loubet. Andreas Mikkelsen leder WRC2 men jagas av Sami Pajari som har 15,8 sekunder upp till norrmannen, trea är Emil Lindholm men är dryga minuten efter norrmannen. Oliver Solberg som fick göra omstart idag efter missöde på fredagen har vunnit 7 av dagens sträckor men är långt efter WRC2 toppen på grund av att han fick bryta fredagen.
I JWRC är det riktigt kamp mellan Gregoire Munster och Laurent Pellier diffen är bara 6,4 sekunder inför avslutningsdagen.

Söndagens etapp blir också ta farväl av Rally Estonia som WRC deltävling. Man är tillbaka nästa år som ERC arrangör. Ersättare i WRC kalendern blir ERC deltävlingen Rally Liepäja

Sista etappen börjar med en helt ny sträcka Karaski 1 dryga 12 km och fortsätter med ytterligare 3 sträckor där Kambja avslutar som power stage kl 12,15 svensk tid.

Dela

Läs mer

Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter