Skip to content

14,1 sekunder mellan topp fyra

// Worldwide Copyright: McKlein

Efter första dagen av Rally Estonia och 7 körda sträckor är det sekundstrid mellan de fyra i toppen. Kalle Rovanperä övertog ledningen på SS5 från Thierry Neuville som inför morgondagen är 3,0 efter. VM ledaren Rovanperä har fått starta först idag och spårat ,kommer att slippa det då startordningen ändrats imorgon, en fördel som kommer gynnas Finländaren. Esapekka Lappi som på förmiddagen hade problem med hybriden på sin Hyundai kom igen på eftermiddagens fyra sträckor och är på en tredje plats 12,2 efter , men jagas av Elfyn Evans bara +1,9 . Teemu Suninen som gör sin första start som tredje förare i Hyundai överraskar efter första dagen med en stabil femte plats, 15 sekunder före M-Sports Pierre-Louis Loubet på en sjätte plats, och 19,7 upp till Evans fjärde plats. Ott Tänak som igår fick 5 minuters tidstillägg efter motorbyte har dominerat sitt hemmarally med att vinna fem av de sju sträckorna men är över 4 minuter från täten.

I WRC 2 har Andreas Mikkelsen skaffat sig ett bra läge inför morgondagen, efter att ledaren Oliver Solberg fick bryta dagens etapp på SS5 då han träffade en sten och skadade bakre dämpare. Norrmannen Mikkelsen leder med 17,6 sekunder före Sami Pajari. Hemmaföraren Egon Kaur var med bland de topp tre men kraftigt regn på SS6 och fukt på insidan av vindrutan och ingen sikt tappade han över minuten och ner till en sjunde plats. Emil Lindholm som för första gången kör en Hyundai övertog tredje platsen 59,4 sekunder efter Mikkelsen. Gus Greensmith/Jonas Andersson som inte är nominerad i WRC 2 här i Estonia är tvåa enbart 6,7 sekunder efter Andreas Mikkelsen i RC 2.

I JWRC leder Gregori Munster efter 7 sträckor 5,7 sekunder före Laurent Pellier , trea Diego Domingues +44,4 sekunder .

Morgondagens etapp innehåller 9 sträckor på totalt 59,77 km . Det är nio ”korta sträckor” där den längsta SS14 Kanepi 16,48 km körs som SS14, Lördagen avslutas med en superspecial på 3,35 km.

Startlistor med mera hittar du HÄR. Glöm ej att du kan följa rallyt på vår live update

Dela

Läs mer

Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter