Skip to content

Ott Tänak väl förberedd inför hemmarallyt

För första gången kommer hemmaföraren Ott Tänak och kartläsaren Martin Järveoja köra en Ford Puma Rally 1i Rally Estonia nästa helg,20-23 Juli. Estonia kom med i WRC kalendern så sent som 2020, och Ott har under de tre åren kört Hyundai och tog seger första året, 2021 fick han bryta under första dagen, gjorde omstart och slutade på en åttonde plats i Rally 1 klassen, Ifjol blev det en tredje plats. Innan det baltiska rallyt kom med i kalendern har Ott två segrar med Toyota. Inför hemma rallyt har Ott och Martin testat Ford Puman 500km och kört hemmarallyt Löuna-Eesti Rally där man tog hem totalsegern, 38 sekunder före Teemu Suninen som tävlade för första gången Hyundai i20 Rally Hybrid bilen.
Vi har haft några intensiva förberedelser säger Ott Tänak:
vi har testat t och tävlat i ett hemmarally, så det har varit en stor ansträngning att göra det så bra som möjligt för Estland. Uppenbarligen handlar de kommande två tävlingarna enbart om prestation, så vi lägger allt i det och vi kommer att ta reda på hur nära vi kommer de andra. Nu när vi går in i den andra halvan av säsongen släpper vi definitivt inte mästerskapet, så vi känner att vi måste öka vårt spel och lägga allt i det. Det kommer att bli en kort resa till Finland, så om något inte riktigt fungerar i Estland kommer veckan däremellan att vara fullspäckad, men förhoppningsvis kommer vi att vara på en bra nivå redan i Estland.”

M-Sport är nu på väg in i sin mest kritiska period under säsongen. Rally Estonia och Rally Finland körs back-to-back på kalendern, vilket gör logistiken för förberedelserna före och efter tävlingen ännu mer utmanande. M-Sport kommer inte att ta tillbaka bilarna till Storbritannien mellan tävlingarna på grund av begränsad tid, så istället kommer de att göra allt nödvändigt ombyggnadsarbete på plats.

Årets Rally Estonia är det sista året i WRC kalendern 2024 kommer grannlandet Lettland ta över. Men enligt källor till Worldrally kommer man dela WRC kalendern med Lettland vart annat år som WRC rally och ERC deltävling . Men enligt uppgifter så är det helt beroende om man får bidrag från staten om man skall kunna få det på plats.

Dela

Läs mer

Mille Johansson redo för Rally Islas Canarias
Efter sin tredje plats i Ungern, är det dags föra...
Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...
Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter