Skip to content

Hyundais två nya finländare ser fram emot Estonia

Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Teemu Suninen och kartläsaren Mikko Markula gör sin första Rally 1 start i nästa helgs Rally Estonia sedan Forum ACI Rally Monza för Hyundai . Teemu som efter 4 år avbröt samarbetet med M-sport efter RAAC Rallyt 2021 och gick över till Hyundai samma år och har förutom Rally Monza 2021 kört i WRC 2 klassen för teamet. Rally Estonia nästa helg är första rallyt i Rally 1 Hybrid och som fast tredje förare i Hyundai. 27 årige finländaren kommer dela tredje bilen med Dani Sordo resten av säsongen och förutom Estonia är det klart att det även blir styrning i Rally Finland. I ett pressmeddelande säger Temmu:
– ”Jag är verkligen glad över att få sätta mig i Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, särskilt eftersom det är ett av mina favoritrallyn. Jag har drömt om det länge, och jag har jobbat hårt för att komma tillbaka till toppklassen så det är fantastiskt att vara här. Normalt sett är Rally Estonia ett av de snabbaste rallyna på hela kalendern och det är som en sprint, så vi måste köra fullt ut från start till mål. Underlaget är normalt ganska mjukt så greppnivån är riktigt hög, särskilt på den andra slingan med några stora hjulspår. Mitt huvudmål är att ta några bra märkespoäng, men jag måste också visa bra fart, och om känslan är bra, då kommer vi att driva på för ett starkt resultat.”

Emil Lindholm med Kartläsaren Reeta Hämäläinen som efter en och halv säsong lämnar Toksport och Skoda för att ersätta Suninen i WRC 2klassen , Lindholm som 2022 blev WRC2 champion med Toksport, gör sin allra första start för Hyundai i Rally Estonia. Emil som inför Estonia är på en femte plats i WRC med 44 poäng efter tre starter. Det kommer bli spännande säger Emil:
”Det är spännande att köra min första tävling i Hyundai i20 N Rally2. Det är ett nytt team och en ny bil, och den känns redan imponerande så jag har gott självförtroende inför Estland. Vägarna är mjuka så de blir spåriga, men de är naturligtvis supersnabba – några unika vägförhållanden. Det påminner mig om mitt hemma-rally, så det är klart att jag gillar det. Målet för helgen är att njuta av bilen, njuta av vägarna och att göra vårt bästa. Jag tror att vi har allt vi behöver för att nå en pallplats i Estland.”

Hyundai kommer nu ha tre finländare i sitt team förutom Teemu och Emil finns Esapekka Lappi i Rally 1 sen tidigare .

Dela

Läs mer

Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter