Skip to content

Victor o Victors andra raka pallplats

Victor Hansen at FIA ERC - Fia European Rally Championship 2023 at Liepaja, Latvia

Victor Hansen/Victor Johansson fortsätter att att vara med i ERC4 Junior toppen i sin Pegoet 208 Rally 4 , En tredje plats i Polen och i helgen en andra plats i Rally Liepäja 24 sekunder bakom Segraren norrmannen Ole jr Nore i Renault Clio Rally 4. Norrmannen som tog sin andra raka seger , leder ERC Junior tabellen med 60 poäng efter två deltävlingar i klassen. Victor Hansen delar andra platsen med Belgaren Major med 45 poäng, inför svenska deltävlingen Royal Scandinavia 7-8 Juli. De övriga två svenska ekipagen i Junior klassen Mille Johansson/Johan Grönvall slutade på en nionde plats, Simon Andersson/Jörgen Jönsson på tolfte plats efter 2 minuters tidstillägg

Martin Sesks/Renars Francis andra raka segern på hemmaplan

// @World / Red Bull Content Pool // SI202306180336 //

Storfavoriten till segern i Rally Liepäja hemmaföraren Martin Sesks med kartläsaren Renars Francis tog sin andra raka seger i Lettlands ERC deltävling. Sesks dominerade hela helgen vann sex av de 9 körda sträckorna och vann 41,4 sekunder före Hayden Paddon , Mads Östberg med Patrik Barth i högerstolen tog ännu en pallplats och slutade trea. Hayden Paddon som en seger Portugal och tre andra platser leder ERC tabellen med 109 poäng före Sesks på 78 poäng och Mads Östberg på en tredje plats med 69 poäng. Dennis Rådström /Johan Johansson enda svenska ekipaget i ERC klassen slutade på en sextonde plats i sin GN Motorsport Ford Fiesta Rally 2.

Nästa deltävling i ERC är Svenska Royal Rally of Scandinavia 7-8 Juli