Skip to content

Allt klart för internationell rallyfest i Värmland igen

// @World / Red Bull Content Pool //

I över 60 år var det VM vinterrally som gällde i Värmlandsskogarna, Efter dåligt med snö flyttades Rally Sweden till Umeå 2022. Men nu är det dags igen för internationellt rally ERC deltävlingen Bauhaus Royal Rally of Scandinavia 6-8 Juli. Det blir en annan sträckning än VM rallyt men succé sträckan från vinterrallyt Colins Crest kommer att vara i centrum av rallyt. Enligt arrangörerna kommer det bli ett helt nytt koncept vid Colins hoppet. Live rockkonsert med bland annat artisten Nicke Borgen. Man bygger om så det blir mer tillgängligt och plats för nästan 15.000 personer.

Rallyt som har en budget på över 22 miljoner , har ett skrivit tre års kontrakt med nya promotorn i ERC wrc.com som övertog promotorn skapet från Eurosport från årsskiftet. Tidigare kartläsarna i WRC Miikka Antilla och Sebastien Marshall numer reportrar för ERC.com har varit i Värmland och åkt en del av sträckorna och skriver på ERC.com att man är lyriska och att sträckorna är i klass med Finska VM rallyt.

Bauhaus Royal Rally kommer att ha sin bas i Karlstad med Färjestads Travbana parkering som serviceplats . Man har begränsat antal startande till 80 för att kunna bevara bra standard på sträckorna. Anmälan kommer publiceras den 28 Juni. Det kommer att vara en så kallad legendklass som kommer köras på sträckan Ängebäckstorp på fredag och Colins sträckan på lördag, högst 10 deltagare i klassen, bröderna Petter o Henning Solberg har redan meddelat att man kommer. Oliver Solberg kommer troligen i ERC klassen.

Torsdagen den 6 Juli börjar rallyt på förmiddagen med så kallad QA stage Bäck-Hult 4,43 km som även är shakedown på eftermiddagen. Fredagens etapp inleds med sträckan Ölme 1 8,09 km fortsätter med tre sträckor innan serviceuppehåll kl 13.00 , förmiddagens sträckor Ölme 2, Lungsund 2, Ängebäckstorp 2, Mölnbacka 2 avslutar första dagen. Lördagen börjar tidigt redan kl 07,23 med sträckan Tomten 1 och fortsätter med Tolita 1, Gårdsjö 1, Colins 1, innan lördagens serviceuppehåll på Färjestads Travbana parkering samma sträckor körs andra gången på eftermiddagen med avslut Colins 2 som Power Stage kl 16.50

Dela

Läs mer

Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter