Skip to content

Ott Tänak tog hem båda superspecialarna

Ott Tänak och Martin Järveoja som i år kör M-Sports Ford Puma Rally 1 , kom till helgens Rally Mexico med stärkt självförtroende efter sin seger i förra månadens Rally Sweden. Efter sjunde bästa tid på gårdagens shakedown var det dags för de båda superspecialarna inne i staden Leon på fredags morgonen svensk tid. Paret Tänak Järveoja vann de båda SSS sträckorna och leder Rally Mexico inför dagens etapp ,rallyts längsta och tuffaste etapp som startar i eftermiddag svensk tid. På första SSS var Tänak 0,8 före Kalle Rovanperä och på andra varvet var Estländaren 0,9 före Esapekka Lappi som i år kör full säsong för Hyundai teamet. Lappi och Rovanperä som båda var snabbast på shakedown med exakt samma tid. Sexfaldige vinnaren av Mexiko rally Sebastien Ogier är på en femte plats inför dagen etapp 2,8 efter Tänak. I WRC 2 klassen tog 2022 års champion Emil Lindholm båda SSS och är i topp inför SS3 med 1,9 sekunder före Gus Greensmith/Jonas Andersson som gör årsdebut i klassen i samarbete med Toksport. Oliver Solberg på en fjärde plats +4,7 inför fredagen som startar med den kända sträckan El Chocolate 29,07 km lång kl 15,48 svensk tid.

Startlistor med mera hittar du HÄR
Du följer rallyt på vår live update HÄR

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter