Skip to content

Ott Tänak tog hem båda superspecialarna

Ott Tänak och Martin Järveoja som i år kör M-Sports Ford Puma Rally 1 , kom till helgens Rally Mexico med stärkt självförtroende efter sin seger i förra månadens Rally Sweden. Efter sjunde bästa tid på gårdagens shakedown var det dags för de båda superspecialarna inne i staden Leon på fredags morgonen svensk tid. Paret Tänak Järveoja vann de båda SSS sträckorna och leder Rally Mexico inför dagens etapp ,rallyts längsta och tuffaste etapp som startar i eftermiddag svensk tid. På första SSS var Tänak 0,8 före Kalle Rovanperä och på andra varvet var Estländaren 0,9 före Esapekka Lappi som i år kör full säsong för Hyundai teamet. Lappi och Rovanperä som båda var snabbast på shakedown med exakt samma tid. Sexfaldige vinnaren av Mexiko rally Sebastien Ogier är på en femte plats inför dagen etapp 2,8 efter Tänak. I WRC 2 klassen tog 2022 års champion Emil Lindholm båda SSS och är i topp inför SS3 med 1,9 sekunder före Gus Greensmith/Jonas Andersson som gör årsdebut i klassen i samarbete med Toksport. Oliver Solberg på en fjärde plats +4,7 inför fredagen som startar med den kända sträckan El Chocolate 29,07 km lång kl 15,48 svensk tid.