Skip to content

Det Mexikanska miraklet

Ott Tanak's car Leon, Mexico on March 6, 2015 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Bara 2,6 km in på fredagens inledande etapp i det Mexikanska rallyt 2015 som Ott Tänak och kartläsaren Raigo Mölder rullade nerför ett stup och hamnade i en fem meter djup vattenreservoar . Hayden Paddon passerade strax efter utan att se varken Ott eller Raigo inte heller Ford Fiestan. Ott o Raigo kunde ta sig upp men bilen lågt djupt ner i vattnet. Senare på dagen skickades ett återhämtningsteam för bärgning av Fiestan, som senare kördes till service platsen där mekanikerna började arbeta . Trots de omfattande skadorna bestämde sig teamet för att reparera bilen i hopp om att Ott kunde göra omstart på lördagen. Nästan allt togs bort ur bilen och byttes ut . Med bara 25 minuter kvar kunde Ott och Raigo köra till Parc Ferme . Men det blev dramatik på lördags morgonen när motorn krånglade. Mekanikerna fick igång den igen , Men kort därefter dök nästa problem upp mekanikerna fick jobba igen med byte av olje o bränsletrycksensorer och Fiestan kunde starta söndagens etapp.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter