Skip to content

Lyckad Numedalsrally för Kristofferson motorsports tre förare

Ole.Christian Veiby , Johan Kristofferson båda i en VW Golf GTi R5 och team chefen själv Tommy Kristofferson i Volvo 140 från Kristoffersons Motorsport teamet stod på startlinjen i Norska Mästerskaps deltävling Numedalsrallyt . Ole Christian Veiby som hade Jonas Andersson i högerstolen bestämde sig från början att sätta tempot och efter två sträckor av rallyts sju var Veiby i ledningen med 16,8 sekunder före Eyvin Brynildsen som till slut slutade med en segermarginal för Ole-Christian med 19 sekunder . Med segern i helgen så har Veiby vunnit samtliga Numedalsrally som körts sedan 2017. Johan Kristofferson var bland topp tre fram till nästsista sträckan då han fick backa i ett vägbyte och tappade sekunder och slutade fyra i rallyt 10,9 sekunder från pallplatsen .

Teamchefen Tommy Kristofferson med Per Andersson som kartläsare i rallyts äldsta bil var nöjd trots problem med noterna speciellt på SS” .
-”Vi fick inte till våra egna noter, så kvällen före bestämde vi att ta Johans noter på sträckan . De var inte riktigt kompatibla kan man säga, När Per hade läst färdigt noterna hade jag fortfarande halva sträckan kvar att köra” säger Tommy Kristofferson som slutade på en sjunde plats i VET15 klassen .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter