Skip to content

Lyckad Numedalsrally för Kristofferson motorsports tre förare

Ole.Christian Veiby , Johan Kristofferson båda i en VW Golf GTi R5 och team chefen själv Tommy Kristofferson i Volvo 140 från Kristoffersons Motorsport teamet stod på startlinjen i Norska Mästerskaps deltävling Numedalsrallyt . Ole Christian Veiby som hade Jonas Andersson i högerstolen bestämde sig från början att sätta tempot och efter två sträckor av rallyts sju var Veiby i ledningen med 16,8 sekunder före Eyvin Brynildsen som till slut slutade med en segermarginal för Ole-Christian med 19 sekunder . Med segern i helgen så har Veiby vunnit samtliga Numedalsrally som körts sedan 2017. Johan Kristofferson var bland topp tre fram till nästsista sträckan då han fick backa i ett vägbyte och tappade sekunder och slutade fyra i rallyt 10,9 sekunder från pallplatsen .

Teamchefen Tommy Kristofferson med Per Andersson som kartläsare i rallyts äldsta bil var nöjd trots problem med noterna speciellt på SS” .
-”Vi fick inte till våra egna noter, så kvällen före bestämde vi att ta Johans noter på sträckan . De var inte riktigt kompatibla kan man säga, När Per hade läst färdigt noterna hade jag fortfarande halva sträckan kvar att köra” säger Tommy Kristofferson som slutade på en sjunde plats i VET15 klassen .

Dela

Läs mer

P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...
Sebastien Ogiers 100:e podium
Sebastien Ogier och Vincetnt Landadis segrade i ett dramatiskt Rally...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter