Skip to content

Lyckad Numedalsrally för Kristofferson motorsports tre förare

Ole.Christian Veiby , Johan Kristofferson båda i en VW Golf GTi R5 och team chefen själv Tommy Kristofferson i Volvo 140 från Kristoffersons Motorsport teamet stod på startlinjen i Norska Mästerskaps deltävling Numedalsrallyt . Ole Christian Veiby som hade Jonas Andersson i högerstolen bestämde sig från början att sätta tempot och efter två sträckor av rallyts sju var Veiby i ledningen med 16,8 sekunder före Eyvin Brynildsen som till slut slutade med en segermarginal för Ole-Christian med 19 sekunder . Med segern i helgen så har Veiby vunnit samtliga Numedalsrally som körts sedan 2017. Johan Kristofferson var bland topp tre fram till nästsista sträckan då han fick backa i ett vägbyte och tappade sekunder och slutade fyra i rallyt 10,9 sekunder från pallplatsen .

Teamchefen Tommy Kristofferson med Per Andersson som kartläsare i rallyts äldsta bil var nöjd trots problem med noterna speciellt på SS” .
-”Vi fick inte till våra egna noter, så kvällen före bestämde vi att ta Johans noter på sträckan . De var inte riktigt kompatibla kan man säga, När Per hade läst färdigt noterna hade jag fortfarande halva sträckan kvar att köra” säger Tommy Kristofferson som slutade på en sjunde plats i VET15 klassen .

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter