Skip to content

ERC TET Rally Liepäja växlar upp till WRC 2024

// @World / Red Bull Content Pool //

Ännu ett nytt land presenteras som WRC deltävling. Från 2024 kommer Lettiska ERC deltävlingen Rally Liepäja att ingå i WRC kalendern . Beslutet kommer efter Lettlands långvariga framgångar inom FIA European Rally Championship (ERC) och återspeglar WRC Promoters åtagande att hålla minst en plats i WRC-kalendern tillgänglig för sådana evenemang. Som kommersiell rättighetsinnehavare för både WRC och ERC är WRC Promoter unikt positionerad för att identifiera och stödja evenemang som har potential att växa och bli en del av WRC-familjen.
Tet Rally Lettland äger rum på grusvägar och har ett rykte om sig att vara ett av de mest utmanande rallyna i Europa, och använder sig av blixtrande snabba vägar som kräver tum-perfekt skicklighet och precision från förare .
-”Det har alltid varit vårt mål att hålla minst en plats i WRC-kalendern tillgänglig för att göra det möjligt för ett evenemang att rotera från ERC till WRC”, förklarade Peter Thul, Senior Director of Sport för WRC Promoter. Innan definitivt skall World Motor Sport Council säga sitt.

Rallyt kommer att ha sin bas fortsatt i Liepäja.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter