Skip to content

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta

Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1 teamen så väljer allt fler förare att delta i lokala deltävlingar som förberedelser o test inför kommande VM deltävlingar. Esapekka Lappi och Takamoto Katsuta startade i helgens IsoValkeinen SM Rally Kuopio som ett genrep inför helgens VM rally i Umeå. Esapekka i Hyundai Rally 1 och Takamoto Katsuta i Toyota Yaris Rally 1. Lappi tog hand om ledningen från början och var i klar ledning inför näst sista sträckan då han körde in i en snövall och fick skotta snö och tappade över 8 minuter. , för Katsuta blev det stopp inför sjunde sträckan med mekaniska fel efter en avåkning på andra sträckan .

Jari Huttunen genrepade också inför Svenska Rallyt i sin privatsponsrade Skoda Fabia och tog totalsegern i det finska mästerskapets deltävling efter en tuff kamp med Juha Salo, marginalen till Huttunens fördel blev bara 2,1 sekunder.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter