Skip to content

Skoda visar intresse för Rally 1

// Leo Francis / Red Bull Content Pool //

Både FIA och WRC promotorn söker efter fabrikanter som fabriksteam i Rally 1 .Men enligt Simon Larkin /WRC promotor talesperson skall det inte vara för många, utan idealet vore ett märkes team till säger Simon Larkin. Men troligen kommer inget att hända till 2024 utan 2025 då nya regler är på plats med de nya hybridreglerna där FIA kommer satsa ännu mer på hybridkomponenten och dessutom satsa på 100% hållbara bränslen. Rally 1 regler som introducerades för WRC 2022 till bilarna har 500hk där mesta kraften kommer från 1,6 liters turboladdad motor , 100 kilowatt cirka 136 hk kommer från elmotorn som har funnits sedan början av 2022

Efter både FIA:s och WRC promotorns intensiva diskussion och jakten på nya bilfabrikanter som fabriksteam i Rally 1 klassen. Har flera fabrikanter visat sitt intresse att gå med. Skoda som idag är ledande i WRC2 klassen, Alpline som lämnat Renault och står på egna ben, Citroen som tillhör Stellantis Group med ytterligare 12 bilmärken har också visat intresse.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter