Skip to content

15 åring full säsong i Lettiska mästerskapen med WRC2 bil

Norrmannen Karl Peder Nordstrand från Hamar gick med i det norska Event Management program Next Generation som 12 åring och nu som 15 åring kommer han köra full säsong i det Lettiska RallyMästerskapen i WRC 2 med Skoda Fabia R5. Lettland är det enda landet i närområdet som tillåter ungdomar under 18 tävla i rallymästerskapet. Satsningen görs tillsammans med det Norska Event Manager som bland annat haft förare som EsaPekka Lappi, Andreas Mikkelsen i sitt ”stall” . Man ligger även bakom Ole Christian Veibys rallysatsning i Norska Mästerskapet och VM tillsammans med Kristoffersons Motorsport. Karl Peder har redan lite erfarenhet från Lettland då han ifjol körde 3 deltävlingar i en framhjulsdriven R2 och var och var snabbast i klassen. I oktober gjorde 15 åringen debut i R5 som den yngste föraren någonsin som och vann Ralliisprints Latvija med 0,8 sekunder i R5 bilen.
– ”Det är helt otroligt att få den här möjligheten. Jag ska göra allt jag kan för att bevara chansen. Vårt mål är att skaffa erfarenhet och lära känna bilen. Då blir det viktigt att klara alla lopp. Jag ser verkligen fram emot det här, säger Nordstrand.”

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter