Skip to content

15 åring full säsong i Lettiska mästerskapen med WRC2 bil

Norrmannen Karl Peder Nordstrand från Hamar gick med i det norska Event Management program Next Generation som 12 åring och nu som 15 åring kommer han köra full säsong i det Lettiska RallyMästerskapen i WRC 2 med Skoda Fabia R5. Lettland är det enda landet i närområdet som tillåter ungdomar under 18 tävla i rallymästerskapet. Satsningen görs tillsammans med det Norska Event Manager som bland annat haft förare som EsaPekka Lappi, Andreas Mikkelsen i sitt ”stall” . Man ligger även bakom Ole Christian Veibys rallysatsning i Norska Mästerskapet och VM tillsammans med Kristoffersons Motorsport. Karl Peder har redan lite erfarenhet från Lettland då han ifjol körde 3 deltävlingar i en framhjulsdriven R2 och var och var snabbast i klassen. I oktober gjorde 15 åringen debut i R5 som den yngste föraren någonsin som och vann Ralliisprints Latvija med 0,8 sekunder i R5 bilen.
– ”Det är helt otroligt att få den här möjligheten. Jag ska göra allt jag kan för att bevara chansen. Vårt mål är att skaffa erfarenhet och lära känna bilen. Då blir det viktigt att klara alla lopp. Jag ser verkligen fram emot det här, säger Nordstrand.”

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter