Skip to content

Ny Team chef i Hyundai

Sedan Andrea Adamo avgick som teamchef för Hyundai WRT hösten 2020 tillträdde Julien Moncet i teamet under hela 2022 som tillförordnad team chef . Nu får Moncet överlämna teamchef jobbet till 45 årige fransmannen Cyril Abiteboul med början i nästa veckas Rally Monte Carlo . Abiteboul kommer närmast från Renault och Cateham där han varit teamchef och haft ledningsroller i 15 år.

Cyril Abiteboul säger i ett pressmeddelande: ”Jag njuter av möjligheten att gå med i Hyundai Motorsport som Team Principal från 2023. Inom motorsport, liksom i resten av deras aktiviteter, bygger Hyundai-varumärket försiktigt sitt ledarskap. Jag är exalterad över möjligheten att få vara en del av det, hantera WRC- och Customer Racing-programmen, där teamet redan har visat sig vara starka konkurrenter. Jag ser fram emot att fördjupa mig i rallycommunityt och upptäcka mer om denna spektakulära sport. Hyundai har gett mig sitt fulla stöd för att göra övergången till denna roll smidig. Jag kan inte vänta med att börja.”

Dela

Läs mer

Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...
Skoda visar intresse för Rally 1
Både FIA och WRC promotorn söker efter fabrikanter som fabriksteam...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter