Skip to content

Nya namn på klasserna i WRC 2023

// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Årets WRC är avslutad och om dryga en månad startar 2023 års rally VM, Först ut är som vanligt Rallye Monte Carlo med bas i furste dömet Monaco 19-22 Januari. Som vanligt ändrar FIA regler o namn på de olika klasserna och 2023 är inget undantag.
WRC klassen enbart för Rally 1 bilar
WRC2 Open byter namn till FIA WRC2, WRC2 Junior byter till FIA WRC2 Challenger, WRC 2 Master tas bort och kommer att heta Fia Master Cup från och med nästa år. WRC3 kommer att heta FIA WRC3 och man kommer ta bort team mästerskapet i klassen .WRC3 Junior tas bort och går över till den gamla klass benämningen FIA Junior Championship. Samtliga klasser utom FIA Junior Championship som kör fem deltävlingar , kommer att finnas i samtliga deltävlingar. FIA Junior Championship JWRC kör sin första deltävling i Svenska VM Rallyt 9-13 Februari med final i Acropolisrallyt 7-10 September

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter