Skip to content

Nya namn på klasserna i WRC 2023

// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Årets WRC är avslutad och om dryga en månad startar 2023 års rally VM, Först ut är som vanligt Rallye Monte Carlo med bas i furste dömet Monaco 19-22 Januari. Som vanligt ändrar FIA regler o namn på de olika klasserna och 2023 är inget undantag.
WRC klassen enbart för Rally 1 bilar
WRC2 Open byter namn till FIA WRC2, WRC2 Junior byter till FIA WRC2 Challenger, WRC 2 Master tas bort och kommer att heta Fia Master Cup från och med nästa år. WRC3 kommer att heta FIA WRC3 och man kommer ta bort team mästerskapet i klassen .WRC3 Junior tas bort och går över till den gamla klass benämningen FIA Junior Championship. Samtliga klasser utom FIA Junior Championship som kör fem deltävlingar , kommer att finnas i samtliga deltävlingar. FIA Junior Championship JWRC kör sin första deltävling i Svenska VM Rallyt 9-13 Februari med final i Acropolisrallyt 7-10 September

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter