Skip to content

Esapekka Lappi full säsong för Hyundai

Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter Toyotas presenterat sin Line up för 2023. Thierry Neuville har ett år kvar på sitt kontrakt med Hyundai , Esapekka Lappi blir teamets andre förare och får därmed full säsong . Dani Sordo blir kvar i teamet och kommer dela tredje bilen med Craig Breen som är tillbaka i teamet efter ett år med M-Sport. Esapekka som var lite överraskad över när Hyundai erbjöd honom plats och säger så här :

-”Livet är fullt av överraskningar! Att få chansen att gå med i Hyundai Motorsport och köra full kalender var något som vi inte hade förväntat oss. Detta är verkligen en dröm och en unik möjlighet; vi är mycket glada över att få ansluta oss till Hyundai Motorsport-familjen. Teamet visade under 2022
säsongen att de kan utveckla bilen mycket under säsongen och att de har chanser att vinna på varje underlag. Från det jag redan har hört ser 2023 mycket lovande ut. Vi är väl medvetna om att det finns en hel del arbete att göra, men tillsammans med Janne är jag engagerad i det. Jag tror att vi har mycket att ge hela laget. Vi vill tacka Hyundai Motorsport för att de har visat sitt förtroende för oss.” Avslutar Finländaren Esapekka Lappi

Vilka deltävlingar som Sordo respektive Craig Breen skall köra är ännu bekräftat.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Takamoto Katsuta och Sebastien Ogier delar på tredje bilen
Idag presenterades Toyota Gazoo Racing World Rally Team sin förar...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter