Skip to content

Esapekka Lappi full säsong för Hyundai

Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter Toyotas presenterat sin Line up för 2023. Thierry Neuville har ett år kvar på sitt kontrakt med Hyundai , Esapekka Lappi blir teamets andre förare och får därmed full säsong . Dani Sordo blir kvar i teamet och kommer dela tredje bilen med Craig Breen som är tillbaka i teamet efter ett år med M-Sport. Esapekka som var lite överraskad över när Hyundai erbjöd honom plats och säger så här :

-”Livet är fullt av överraskningar! Att få chansen att gå med i Hyundai Motorsport och köra full kalender var något som vi inte hade förväntat oss. Detta är verkligen en dröm och en unik möjlighet; vi är mycket glada över att få ansluta oss till Hyundai Motorsport-familjen. Teamet visade under 2022
säsongen att de kan utveckla bilen mycket under säsongen och att de har chanser att vinna på varje underlag. Från det jag redan har hört ser 2023 mycket lovande ut. Vi är väl medvetna om att det finns en hel del arbete att göra, men tillsammans med Janne är jag engagerad i det. Jag tror att vi har mycket att ge hela laget. Vi vill tacka Hyundai Motorsport för att de har visat sitt förtroende för oss.” Avslutar Finländaren Esapekka Lappi

Vilka deltävlingar som Sordo respektive Craig Breen skall köra är ännu bekräftat.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter