Skip to content

30 mil SS Svenska rallyt

Svenska VM rallyts tidsplan har tagit form . Totalt blir det över 30 mil Specialsträckor . Rallyt börjar den 9 Februari med shakedown Håkmark 5,47 km kl 9, fortsätter med en sprint i Umeå på 5,38 km kl 19.00. Fredag börjar kl 08,30 med sträckan Brattby1 10,76 km med ytterligare 1 sträcka Sarsjöliden 1 fredagens längsta sträcka SS4 Botsmark 1 25,76 km innan det är dags för Service . Alla tre sträckor körs sedan igen på eftermiddagen och Umeå Sprint 5,38 km avslutar fredagen. Lördagen innehåller 7 sträckor, Norrby 1 inleder lördagen innan rallyts längsta körs första gången Kamsjön 27,81 km kl 09.00 på morgonen och Sävar 1 17,28 km innan serviceuppehåll på Nolia området i centrala Umeå. Alla tre sträckorna körs på efter middagen och avslutas med en Sprint 11,02 km. Söndagens etapp innehåller tre sträckor där Västervik 1 26,48 inleder innan service och efter uppehållet körs samma sträcka igen innan Power Stage sträckan Umeå 2 11,02 km avslutar Svenska VM rallyt i Umeå .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter