Skip to content

30 mil SS Svenska rallyt

Rally Sweden Umeå 2022 Foto Tony Welam

Svenska VM rallyts tidsplan har tagit form . Totalt blir det över 30 mil Specialsträckor . Rallyt börjar den 9 Februari med shakedown Håkmark 5,47 km kl 9, fortsätter med en sprint i Umeå på 5,38 km kl 19.00. Fredag börjar kl 08,30 med sträckan Brattby1 10,76 km med ytterligare 1 sträcka Sarsjöliden 1 fredagens längsta sträcka SS4 Botsmark 1 25,76 km innan det är dags för Service . Alla tre sträckor körs sedan igen på eftermiddagen och Umeå Sprint 5,38 km avslutar fredagen. Lördagen innehåller 7 sträckor, Norrby 1 inleder lördagen innan rallyts längsta körs första gången Kamsjön 27,81 km kl 09.00 på morgonen och Sävar 1 17,28 km innan serviceuppehåll på Nolia området i centrala Umeå. Alla tre sträckorna körs på efter middagen och avslutas med en Sprint 11,02 km. Söndagens etapp innehåller tre sträckor där Västervik 1 26,48 inleder innan service och efter uppehållet körs samma sträcka igen innan Power Stage sträckan Umeå 2 11,02 km avslutar Svenska VM rallyt i Umeå .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter