Skip to content

Julien Moncet nöjd med Oliver

Hyundais tillförordnade team chef Julien Moncet är nöjd med Olivers insats efter 4 sträckor av Rally Ypres . Oliver som klättrade en placering på SS4 Langemark 8,95 km trots kraftigt regn med inslag av hagel på sträckan och ligger nu på en sjunde plats inför eftermiddagens fyra sträckor som är samma som förmiddagens sträckor. Solberg jagas av M-Sports Adrien Fourmaux som tappade minuten på SS4 efter problem med regnet på sträckan.

Kalle Rovanperä var i ledningen efter den första sträckan men kraftig rullning på SS2 satte stopp för VM ledaren , Om det blir omstart imorgon är ännu oklart då bilen måste komma till service och genomgå en besiktning innan beslut tas. Elfyn Evans leder rallyt med 2,3 sekunder före Ott Tänak och Thierry Neuville trea efter snurrat på första sträckan och tappade 10 sekunder. Esapekka Lappi fyra och Craig Breen M-Sport på en femte plats , Gus Greensmith med kartläsaren Jonas Andersson på en sjätte plats.

I WRC 2klassen är Fransmannen Stephan Lefbrve i topp före Andreas Mikkelsen och Yohan Rossel på en tredje plats.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter