Skip to content

Två tjejer Thulin o Mälkönen kan avgöra JWRC

25 åriga Julia Thulin Sverige och 31 åriga Enni Mälkönen Finland har en avgörande roll i JWRC finalen .Thulin läser kartan för Robert Virves som är trea inför finalen i Acropolisrallyt 8-11 september med 84 poäng. Mälkönen läser noter för Sami Pajari som leder JWRC på 85 poäng. I Rally Estonia kom de båda på pallen genom 1 o 2 plats.

25 åriga Julia Thulin fick tidigt i somras hoppa in som kartläsare till Estländaren Robert Virves . Första start blev i ERC deltävlingen Rajd Polski där man tog en seger i ERC3 klassen i sitt allra första samarbete, nästa start blev i JWRC klassen Rally Estonia där man slutade tvåa i klassen efter vunnit 17 sträckor och spräckt Sebastiens Ogiers rekord från 2018 i Rally Jordan där Ogier tog 16 sträcksegrar. Nu är det dags för de två att kliva in i Ford Fiesta Rally 3 bilen för JWRC finalen i Grekland 8-11 september, där paret ligger på en tredje plats inför Grekland men bara 1 poäng från Sami Pajari och Jon Armstrong som delar på ledningen inför Grekland på 85 poäng. Lauri Jonna på en fjärde plats 5 poäng efter Virves.

Finalen som har sin centralort i Lamia på det Grekiska Fastlandet startar den 8 September och avslutas 11 september . Totalt skall man köra 303,30 km fördelat på 16 sträckor. I finalen kommer JWRC förarna att jaga många poäng då man dels har poäng för varje sträckseger men också dubbla placeringspoäng.

Acropolisrallyt Greece kommer ha sin bas i Lamia ca 10 mil från huvudstaden Athen. Totalt är 70 förare anmälda 13 st i JWRC klassen med bland annat Sebastien Loeb i en Ford Puma för M-Sport och Dani Sordo i en Hyundai i20 , Starten för Dani innebär att Oliver Solberg får stå över och det blir inte heller en WRC2 start, där 35 förare är anmälda.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter