Skip to content

Två tjejer Thulin o Mälkönen kan avgöra JWRC

25 åriga Julia Thulin Sverige och 31 åriga Enni Mälkönen Finland har en avgörande roll i JWRC finalen .Thulin läser kartan för Robert Virves som är trea inför finalen i Acropolisrallyt 8-11 september med 84 poäng. Mälkönen läser noter för Sami Pajari som leder JWRC på 85 poäng. I Rally Estonia kom de båda på pallen genom 1 o 2 plats.

25 åriga Julia Thulin fick tidigt i somras hoppa in som kartläsare till Estländaren Robert Virves . Första start blev i ERC deltävlingen Rajd Polski där man tog en seger i ERC3 klassen i sitt allra första samarbete, nästa start blev i JWRC klassen Rally Estonia där man slutade tvåa i klassen efter vunnit 17 sträckor och spräckt Sebastiens Ogiers rekord från 2018 i Rally Jordan där Ogier tog 16 sträcksegrar. Nu är det dags för de två att kliva in i Ford Fiesta Rally 3 bilen för JWRC finalen i Grekland 8-11 september, där paret ligger på en tredje plats inför Grekland men bara 1 poäng från Sami Pajari och Jon Armstrong som delar på ledningen inför Grekland på 85 poäng. Lauri Jonna på en fjärde plats 5 poäng efter Virves.

Finalen som har sin centralort i Lamia på det Grekiska Fastlandet startar den 8 September och avslutas 11 september . Totalt skall man köra 303,30 km fördelat på 16 sträckor. I finalen kommer JWRC förarna att jaga många poäng då man dels har poäng för varje sträckseger men också dubbla placeringspoäng.

Acropolisrallyt Greece kommer ha sin bas i Lamia ca 10 mil från huvudstaden Athen. Totalt är 70 förare anmälda 13 st i JWRC klassen med bland annat Sebastien Loeb i en Ford Puma för M-Sport och Dani Sordo i en Hyundai i20 , Starten för Dani innebär att Oliver Solberg får stå över och det blir inte heller en WRC2 start, där 35 förare är anmälda.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter