Skip to content

Secto Rally Finland slår rekord

Photo: AKK/Toni Ollikainen

Efter två år med publikrestriktioner är årets Finska Rally helt utan restriktioner och tillbaka på sin normala ”tid” första helgen i Augusti . Att folk saknat rallyt märks överallt runt Jyväskylä, arrangörerna har problem med all publik speciellt på sträckorna där man har ny sorts publik som inte följer säkerhetsvakternas instruktioner. På rallyts inledande superspecial Harju var det enorma 19500 personer. Att den stora publiktillströmningen är ett problem ,i går fick man stryka SS5 Lankamaaa 2 21,69 km av säkerhetsskäl med orsak att det var för mycket folk. Det är inte bara publikrekord, man sätter i årets rally, det är också det snabbaste rally Finland någonsin med snitthastigheter på över 130 km/h på vissa etapper.

Idag (lördag) är det 3 etappen av rallyt och den längsta med 150,30 SS km och totalt 626,70 km med enbart en service , Bara två av dagens 8 sträckor är under 20,00 km . En etapp det är sekund strid mellan Ott Tänak som leder och Evans och Lappi.

Du följer hela rallyt på vår live uppdate

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter