Skip to content

Secto Rally Finland slår rekord

Efter två år med publikrestriktioner är årets Finska Rally helt utan restriktioner och tillbaka på sin normala ”tid” första helgen i Augusti . Att folk saknat rallyt märks överallt runt Jyväskylä, arrangörerna har problem med all publik speciellt på sträckorna där man har ny sorts publik som inte följer säkerhetsvakternas instruktioner. På rallyts inledande superspecial Harju var det enorma 19500 personer. Att den stora publiktillströmningen är ett problem ,i går fick man stryka SS5 Lankamaaa 2 21,69 km av säkerhetsskäl med orsak att det var för mycket folk. Det är inte bara publikrekord, man sätter i årets rally, det är också det snabbaste rally Finland någonsin med snitthastigheter på över 130 km/h på vissa etapper.

Idag (lördag) är det 3 etappen av rallyt och den längsta med 150,30 SS km och totalt 626,70 km med enbart en service , Bara två av dagens 8 sträckor är under 20,00 km . En etapp det är sekund strid mellan Ott Tänak som leder och Evans och Lappi.

Du följer hela rallyt på vår live uppdate

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter