Skip to content

M-Sport jagar förare

Det brittiska privata M-sports team chef Richard Millener -”Vill ha ny förare”

M-sport som hittills i år bara har 1 seger, Monte Carlo Sebastien Loeb och två pallplatser genom Craig Breen 3:a Monte Carlo och Tvåa i Rally Sardinien. I helgens Rally Estonia fick både Breen , Greensmith och Loubet bryta medan Adrien Fourmaux blev 7:a dryga 5 minuter efter segraren Kalle Rovanperä Toyota.
Flerfaldige världsmästaren Sebastien Loeb har hittills gjort tre inhopp för teamet (Monte Carlo 1:a, Portugal Bröt med mekaniska problem, Safari Rally 8:a), kommer att göra flera inhopp i år för Fordteamet. Men det räcker inte säger Millener till WRC.com som har förhoppningar att få ytterligare en förare som kan vara med och slåss om topplaceringar.
-” Det vore underbart om vi hade en mer etablerad förare som kunde vara med o slåss om pallplatserna. Men det är tyvärr ett mål vi inte kan nå i nuläget På lång sikt har vi tre bra unga förare och förhoppningsvis kan de var med i toppen om tre fyra år. Men vi borde få till det nu. säger Richard Millener och fortsätter
-”Vi kan inte ge upp. Om du bara går med på att leva med situationen kommer du aldrig att få det fungera , Jag har den här idén i mitt huvud att vi måste försöka hitta ett sätt och få det hända, Det är inte lätt , men jag tänker inte ge upp” avslutar Richard Millener .

M-Sports verksamhet begränsas av att man är ett privat team och inte har alls samma ekonomiska resurser som Hyundai och Toyota som är officiella fabriksteam.

4-7 Augusti är nästa deltävling i WRC Secto Rally Finland där M-Sport kommer förutom Breen, Greensmith, Fourmaux och Loubet även sätter teamets WRC2 förare i en Ford Puma Rally 1 .

Ett starkt rykte cirkulerade på serviceplatsen i helgens Rally Estonia , att Hyundais Ott Tänak är på väg till M-sport nästa år. Ett rykte som Ott Tänak dementerar. Varken M-Sport eller Hyundai vill kommentera

Dela

Läs mer

P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...
Sebastien Ogiers 100:e podium
Sebastien Ogier och Vincetnt Landadis segrade i ett dramatiskt Rally...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter