Skip to content

M-Sport jagar förare

Det brittiska privata M-sports team chef Richard Millener -”Vill ha ny förare”

M-sport som hittills i år bara har 1 seger, Monte Carlo Sebastien Loeb och två pallplatser genom Craig Breen 3:a Monte Carlo och Tvåa i Rally Sardinien. I helgens Rally Estonia fick både Breen , Greensmith och Loubet bryta medan Adrien Fourmaux blev 7:a dryga 5 minuter efter segraren Kalle Rovanperä Toyota.
Flerfaldige världsmästaren Sebastien Loeb har hittills gjort tre inhopp för teamet (Monte Carlo 1:a, Portugal Bröt med mekaniska problem, Safari Rally 8:a), kommer att göra flera inhopp i år för Fordteamet. Men det räcker inte säger Millener till WRC.com som har förhoppningar att få ytterligare en förare som kan vara med och slåss om topplaceringar.
-” Det vore underbart om vi hade en mer etablerad förare som kunde vara med o slåss om pallplatserna. Men det är tyvärr ett mål vi inte kan nå i nuläget På lång sikt har vi tre bra unga förare och förhoppningsvis kan de var med i toppen om tre fyra år. Men vi borde få till det nu. säger Richard Millener och fortsätter
-”Vi kan inte ge upp. Om du bara går med på att leva med situationen kommer du aldrig att få det fungera , Jag har den här idén i mitt huvud att vi måste försöka hitta ett sätt och få det hända, Det är inte lätt , men jag tänker inte ge upp” avslutar Richard Millener .

M-Sports verksamhet begränsas av att man är ett privat team och inte har alls samma ekonomiska resurser som Hyundai och Toyota som är officiella fabriksteam.

4-7 Augusti är nästa deltävling i WRC Secto Rally Finland där M-Sport kommer förutom Breen, Greensmith, Fourmaux och Loubet även sätter teamets WRC2 förare i en Ford Puma Rally 1 .

Ett starkt rykte cirkulerade på serviceplatsen i helgens Rally Estonia , att Hyundais Ott Tänak är på väg till M-sport nästa år. Ett rykte som Ott Tänak dementerar. Varken M-Sport eller Hyundai vill kommentera

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter