Skip to content

12:e sträcksegern

Robert Virves tog sin 12:e sträckseger på söndagsmorgonen. Kalle Rovanperä utökar. M-sports Loubet borta

Det blev en tidig sista etapp för förarna i Estonia, Första sträckan startade redan kvart i sex svensk tid, en kort sträcka på 6,56 km inledde dagen. Rally ledaren Kalle Rovanperä tog sin 10:e sträckseger och utökade sin ledning till Elfyn Evans . Rovanperä försprång är inför de avslutande fem sträckor till 29,8 sekunder. M-Sports Pierre-Louis Loubet fick inte en bra start på söndags morgonen, redan ett par hundra meter in på sträckan träffade han en stor sten och förstörde dämpare på höger fram och eftersom det inte är någon service blev det att bryta för fransmannen . Andreas Mikkelsen leder WRC2 klassen men jagas av Teemu Suninen skiljer 13 sekunder mellan de båda. Robert Virves och Julia Thulin fortsätter att imponera i JWRC klassen tog sin 12:e sträckseger på dagens första sträcka. Virves är nu på en tredje plats bara 9 sekunder upp till Jon Armstrong på andra plats. Sami Pajari leder med 32,9 sekunder.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter