Skip to content

Bra start för Oliver i Estonia

Elfyn Evans i ledningen efter dagens första sträcka. Oliver Solberg trivs i Estland sjunde plats efter rallyts längsta sträcka

Rally Estonia började igår med en kort sträcka alldeles intill serviceparken vid Tartu museum, Att det inte är några covidrestriktioner i WRC rallyt i Estonia för första gången det var lämmeltåg av publik flera tusen vandrade till sträckan som var någon km från Tartu centrum . Craig Breen tog sträckseger på den 1,66 km långa sträckan. Rallyts längsta sträcka Peipslääre 24,35 km tidigt på morgonen och Elfyn Evans vann sträckan drygt 4 sekunder före hemmahoppet Ott Tänak , Kalle Rovanperä trea på sträckan följd av Craig Breen på en fjärde plats . Thierry Neuville som kämpar om VM poäng för att komma ikapp Rovanperä i tabellen tappade på sträckan och är på en femte plats +6,0 efter Breen . Oliver Solberg som kört mycket i Estland i WRC2 o WRC3 klassen gör sin första start i Hyundai Rally 1 bilen och tog en sjunde plats på sträckan. I WRC tog Andreas Mikkelsen hand om ledningen i sin Skoda 0,9 före hemmaföraren Egon Kaur. Teemu Suninen som var snabbast på SS1 tappade ledningen till en tredje plats

Du följer hela rallyt på vår live uppdate

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter