Skip to content

Bra start för Oliver i Estonia

Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Elfyn Evans i ledningen efter dagens första sträcka. Oliver Solberg trivs i Estland sjunde plats efter rallyts längsta sträcka

Rally Estonia började igår med en kort sträcka alldeles intill serviceparken vid Tartu museum, Att det inte är några covidrestriktioner i WRC rallyt i Estonia för första gången det var lämmeltåg av publik flera tusen vandrade till sträckan som var någon km från Tartu centrum . Craig Breen tog sträckseger på den 1,66 km långa sträckan. Rallyts längsta sträcka Peipslääre 24,35 km tidigt på morgonen och Elfyn Evans vann sträckan drygt 4 sekunder före hemmahoppet Ott Tänak , Kalle Rovanperä trea på sträckan följd av Craig Breen på en fjärde plats . Thierry Neuville som kämpar om VM poäng för att komma ikapp Rovanperä i tabellen tappade på sträckan och är på en femte plats +6,0 efter Breen . Oliver Solberg som kört mycket i Estland i WRC2 o WRC3 klassen gör sin första start i Hyundai Rally 1 bilen och tog en sjunde plats på sträckan. I WRC tog Andreas Mikkelsen hand om ledningen i sin Skoda 0,9 före hemmaföraren Egon Kaur. Teemu Suninen som var snabbast på SS1 tappade ledningen till en tredje plats

Du följer hela rallyt på vår live uppdate

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter