Skip to content

Nikolay Gryazin får startförbud i Rally Estonia

Nikolay Gryazin

Nikolay Gryazin och kartläsaren Konstantin Aleksandrov är inte välkomna till Rally Estnonia

Rysslands Gryazin och Aleksandrov frå ej komma in i Estland enligt ett beslut från landets inrikesministeriet som kom i veckan. Detta på grund av Rysslands krig med Ukraina. Tidigare har Rally Estonias chef Urmo Aava meddelat att man ej önskar Gryazin till start, men man kunde inte förbjuda ryssen till start utan stöd av av Estländska staten . Nu har man fått stöd av staten som förbjuder Gryazin och Aleksandrov att resa in i landet. Finska VM rallyt arrangören AKK Motorsport har också sagt att man inte välkomnar ryssar eller vitryssar till rallyt. Estland är det första landet hittills som förbjudit start för Gryazin , som startat i i 4 WRC rallyn under året och tog WRC 2 klasseger i Rally Sardinien.

Nikolay Gryazin och Konstantin Aleksandrov kommer istället köra det lokala finska rallyt Takomo Rallyt som körs samma helg som det Estniska VM rallyt. Organisationen för Takamo rallyt som är fristående från den finska motorsportorganisationen och säger så här om beslutet från Estland och AKK Motorsports.
-”Vi har inte diskuterat detta tidigare, situationen är ganska ny och den måste övervägas nu, säger Marko Riihimäki koordinator för det fristående rallyt som ingår i R-Rallicup till finska sajten rallyt.fi och fortsätter
-” Min egen uppfattning är kanske att vi alla borde ha en enhetlig linje i denna fråga”

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter