Skip to content

Nikolay Gryazin får startförbud i Rally Estonia

Nikolay Gryazin och kartläsaren Konstantin Aleksandrov är inte välkomna till Rally Estnonia

Rysslands Gryazin och Aleksandrov frå ej komma in i Estland enligt ett beslut från landets inrikesministeriet som kom i veckan. Detta på grund av Rysslands krig med Ukraina. Tidigare har Rally Estonias chef Urmo Aava meddelat att man ej önskar Gryazin till start, men man kunde inte förbjuda ryssen till start utan stöd av av Estländska staten . Nu har man fått stöd av staten som förbjuder Gryazin och Aleksandrov att resa in i landet. Finska VM rallyt arrangören AKK Motorsport har också sagt att man inte välkomnar ryssar eller vitryssar till rallyt. Estland är det första landet hittills som förbjudit start för Gryazin , som startat i i 4 WRC rallyn under året och tog WRC 2 klasseger i Rally Sardinien.

Nikolay Gryazin och Konstantin Aleksandrov kommer istället köra det lokala finska rallyt Takomo Rallyt som körs samma helg som det Estniska VM rallyt. Organisationen för Takamo rallyt som är fristående från den finska motorsportorganisationen och säger så här om beslutet från Estland och AKK Motorsports.
-”Vi har inte diskuterat detta tidigare, situationen är ganska ny och den måste övervägas nu, säger Marko Riihimäki koordinator för det fristående rallyt som ingår i R-Rallicup till finska sajten rallyt.fi och fortsätter
-” Min egen uppfattning är kanske att vi alla borde ha en enhetlig linje i denna fråga”

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter