Skip to content

Sesks i Rally2 ERC rally Liepäja

Photo: FIA ERC

Martins Sesks meddelade idag att han kommer att köra i en Skoda Fabia Rally2 Evo i Rally Liepäja för MRF Tyres Team i huvudklassen ERC1.

Lettländaren Martin Sesks kommer att gå med i MRF´s huvud team i rallyt på hemma plan och kommer att köra i den tyngsta klassen ERC1. Sesks kör annars i ERC Open med en Fabia Rally2-kit och han har under denna säsong vunnit två deltävlingar i klassen, men nu ska han hyra en Fabia Rally2 Evo från det lokala teamet Sports Racing Technologies.

Det blir inte första gången som 22 åringen kör i en full specad Rally2 bil, han körde i en äldre Skoda Fabia R5 i Liepäja år 2019 där han slutade på en tredje plats i rallyt och körde även med samma bil i Italien samma år.

”Jag är verkligen exalterad över det här, men jag har inga förväntningar för tillfället, vi har några tester inplanerade och efter det tror jag att vi kommer att ha några fler funderingar. Jag kan bara göra mitt bästa för att visa min potential på Rally Liepäja och sedan får vi se hur det går. Jag tror att det nu är upp till mig att visa min takt!” sa Sesks i en intervju med ERC.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter